ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ελασσόνα – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Θεσσαλία: Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε την Καθαρά Δευτέρα (15/3) στην Ελασσόνα, μία περιοχή που το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί ιδιαίτερα.
Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ελασσόνα – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Θεσσαλία: Νέος σεισμός καταγράφηκε την Καθαρά Δευτέρα (15/3) στην Ελασσόνα, μία περιοχή που το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί ιδιαίτερα.

Σεισμός στην Ελασσόνα το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (15/3), με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών να κάνει λόγο για 4,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5,2 χιλιόμετρα.

Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει οι απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερα από είκοσι είναι τα μνημεία στις περιοχές των δήμων Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας που έχουν υποστεί φθορές.

Ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί ναοί του Αγίου Νικολάου, που ως γνωστόν κτίζονταν κοντά στο υδάτινο στοιχείο και σε επισφαλή εδάφη που χρειάζονταν προστασία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ελασσόνα – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.