ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΚΑΪ: Πολίτες «έκραζαν» το Market Pass και οι δημοσιογράφοι έκοψαν αμέσως το ρεπορτάζ!

Σε εκπομπή του ΣΚΑΪ επιχείρησαν να παρουσιάσουν απόψεις πολιτών για το Market Pass και τους γύρισε «μπούμερανγκ» - Oι καταναλωτές μίλησαν για «κοροϊδία»
ΣΚΑΪ: Πολίτες «έκραζαν» το Market Pass και οι δημοσιογράφοι έκοψαν αμέσως το ρεπορτάζ!

Είναι τέτοια η χαοτική απόσταση των φιλοκυβερνητικών καναλιών με τον παλμό της κοινωνίας, που στον ΣΚΑΪ με συνοπτικές διαδικασίες κατέβασαν τους «διακόπτες» ενός ρεπορτάζ που αφορούσε τη γνώμη των καταναλωτών για το πολυδιαφημισμένο Market Pass, το ψηφιακό «συσσίτιο» που φέρνει η κυβέρνηση για τους φτωχοποιημένους Έλληνες.

Και αυτό έγινε διότι από τις 3 – μόνο – απόψεις που πρόλαβαν να ακουστούν, οι δύο χαρακτήρισαν το μέτρο ως «κοροϊδία» και μία κυρία είπε με κάμποση αδιαφορία πως δεν έχει κάνει αίτηση ακόμα άλλα θα κάνει κάποια στιγμή.

Συγκεκριμένα, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», οι δημοσιογράφοι επιχείρησαν το… τολμηρό (για εκείνους) εγχείρημα να παρουσιάσουν γνώμες πολιτών που βρίσκονταν σε αγορά τροφίμων. Μια ηλικιωμένη κυρία απάντησε στον ρεπόρτερ «δεν έκανα ακόμα αίτηση, θα κάνω αύριο, μεθαύριο». Μια κοπέλα είπε «όχι δεν θα κάνω, κοροϊδία δεν είναι 33 ευρώ;». Και μια ακόμα ηλικιωμένη κυρία απάντησε «κοροϊδίες δεν θέλω, αρκετά».

Δεν πρόλαβε να τελειώσει την πρόταση της η τελευταία κυρία και το ρεπορτάζ κόπηκε αμέσως, για να αναλάβει στη συνέχεια η εκπομπή να αποκαταστήσει την προσβεβλημένη… «τιμή» του κυβερνητικού μέτρου. Ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος ανέλαβε τον ρόλο να «λιβανίσει» το Market Pass, όσο μπορούσε βέβαια ο άνθρωπος, γιατί μετά από αυτήν την πανωλεθρία που συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα, δεν ήταν και εύκολο.

«Κοιτάξτε, αν το απομονώσεις λες ‘’ρε παιδιά 33 ευρώ τώρα, σιγά το ποσό’’. Μα δεν είναι ‘’σιγά το ποσό’’. Γιατί επί 6 μήνες είναι κοντά στα 200 ευρώ και μαζί με ό,τι γλυτώνεις από το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα υπολογίσιμο μέγεθος, και δεν είναι και εποχή για να χαρίζουμε χρήματα», είπε κάπως αμήχανα ο Άκης Παυλόπουλος για να «ρεφάρει» όσα είχαν ακουστεί από τους αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι μιλούσαν για κοροϊδία.

Ασφαλώς ο συλλογισμός του δημοσιογράφου δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένα νοικοκυριό, αφού με την τρομακτική ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά, οι πολίτες υπολογίζουν τα έσοδα και τα έξοδα ανά μήνα μήπως και καταφέρουν να τον «βγάλουν» και δεν στηρίζονται σε ένα κυβερνητικό «χαρτζιλίκι» 20,30,40 ευρώ που οι δημοσιογράφοι πολλαπλασιάζουν σε προοπτική… εξαμήνου για να φανεί κάπως πιο υπολογίσιμο.

Την ώρα που οι αυξήσεις που καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από την αρχή του ξεσπάσματος ακρίβειας ξεκινούν από το 30% και φτάνουν μέχρι και το 50% κατά περιπτώσεις, το Market Pass είναι μια σταγόνα στον «ωκεανό» της ακρίβειας, αφού τα κλιμακούμενα επιδόματα ανέρχονται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών, κάτι που για ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό μεταφράζεται σε 22 ευρώ τον μήνα ή… 73 cents την ημέρα.

Ακόμα και το γεγονός ότι υπάρχει σχετικά μεγάλη ζήτηση για το Market Pass κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, αντί να προβάλλεται σαν επιτυχία της κυβέρνησης από τα φιλοκυβερνητικά κανάλια, αντιθέτως θα έπρεπε να προβληματίζει διότι η αυξημένη ζήτηση υποδεικνύει πως ο κόσμος είναι τόσο απελπισμένος και τόσο εξουθενωμένος οικονομικά, που σπεύδει να πάρει ακόμα και τα «ψίχουλα» που μοιράζει η κυβέρνηση…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΚΑΪ: Πολίτες «έκραζαν» το Market Pass και οι δημοσιογράφοι έκοψαν αμέσως το ρεπορτάζ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.