ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούπερ Μάρκετ: «Τέλος» οι προσφορές – Νέες αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

Νέες αυξήσεις έρχονται στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ!
Σούπερ Μάρκετ: «Τέλος» οι προσφορές – Νέες αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

«Τέλος» οι προσφορές από τα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους Έλληνες καταναλωτές που θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με αυξήσεις φωτιά σε βασικά προϊόντα.

Τη στιγμή που οι αυξήσεις στο ρεύμα και τα χαράτσια έχουν οδηγήσει τους πολίτες της χώρας σε οικονομικό τέλμα, οι τιμές αυξάνονται με τους μισθούς να παραμένουν όμως σε χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, ήδη έχουν μειωθεί οι προσφορές σε βασικά προϊόντα και οι εταιρείες προσανατολίζονται σε ευρύτερο περιορισμό στις προσφορές ενώ πολλά σούπερ μαρκετ έχουν βάλει πλαφόν στα πόσα προϊόντα με προσφορά μπορεί κανείς να αγοράσει online.

Σούπερ Μάρκετ: Νέες αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

Η ακρίβεια πλέον χτυπάει κόκκινο, κάτι που τόνισε σε δηλώσεις του στο κανάλι του Mega και ο Γιώργος Πηλίδης, πρόεδρος Συλλόγου μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ Ελλάδος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι τιμές «σκαρφάλωσαν» στα ύψη και τον μήνα του Αυγούστου με την τιμή βασικών προϊόντων όπως το αλεύρι, το ψωμί, το γάλα και τα μακαρόνια να βρίσκονται εδώ και καιρό σε ανοδική πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, για τον μήνα που διανύουμε σημειώθηκε αύξηση από 4% έως 20% σε αρκετά προϊόντα όπως:

– Αλλαντικά

– Τυροκομικά

– Γαλακτοκομικά

– Στιγμιαίος Καφές

– Αυγά

– Χαρτικά

Η κατάσταση όμως δεν αναμένεται να αντιστραφεί και τον Σεπτέμβριο όπου έρχεται ένα νέο κύμα ακρίβειας σε:

– κρουασάν, τσουρέκια και κέικ έως και 20%

– τυριά έως 12%

– σαπούνια & υγρά πιάτων έως 9%

– ζυμαρικά έως 8%

– καθαριστικά και μαλακτικά ρούχων έως 8%

– ρύζι 5%

– βούτυρο έως 5%

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που θα φέρει νέες δυσκολίες στους Έλληνες πολίτες καθώς οι νέοι τιμοκατάλογοι χονδρικής με τις αυξήσεις των τιμών έχουν ήδη καθοριστεί.

Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται εκτόξευση των ήδη υψηλών και δυσπρόσιτων τιμών σε βασικά αγαθά που πλέον θα μπορούν να χαρακτηριστούν και ως… προϊόντα πολυτελείας.

Φυσικά, όπως είναι απόλυτα λογικό, όλες αυτές οι αυξήσεις στις τιμές έχουν οδηγήσει σε μια σοκαριστική πτώση στην κατανάλωση με τα ελληνικά νοικοκυριά να αναζητούν τρόπους επιβίωσης, μειώνοντας ή ακόμη και κόβοντας βασικά αγαθά από το καλάθι των αγορών τους.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σούπερ Μάρκετ: «Τέλος» οι προσφορές – Νέες αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.