ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα σκαριά ο εμβολιασμός παιδιών για τον κορονοϊό – Τι λέει η Λινού

Στα σκαριά βρίσκεται ο εμβολιασμός των παιδιών, με την καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει αυτό.
Στα σκαριά ο εμβολιασμός παιδιών για τον κορονοϊό – Τι λέει η Λινού

Στα σκαριά βρίσκεται ο εμβολιασμός των παιδιών, με την καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει αυτό.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα προχωράει με σταθερούς ρυθμούς και στα σκαριά μπαίνει και αυτός των παιδιών.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega για το συγκεκριμένο γεγονός και τους λόγους που τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

«Βεβαίως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μία ομάδα πάρα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν αν νοσήσει θα νοσήσει ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας και μέσα στην οικογένεια», είπε αρχικά

Όσο για το από ποια ηλικία είναι ασφαλές το εμβόλιο σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε βεβαιότητα ότι έχουμε ασφαλές εμβόλια από τα 12 και μετά. Τρέχουν πάντως πολλές έρευνες και για τα μικρότερα παιδιά, ακόμα και για τα βρέφη άνω των έξι μηνών, αλλά θέλει χρόνο».

Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολισμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα».

«Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σημειώνει η καθηγήτρια και υπογραμμίζει πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δε γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβολιασμός: Τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία

Εμβολιασμός στο σπίτι: Πότε ξεκινάει, ποιοι μπορούν να το κάνουν;

Ο Πέτσας και τα προνόμια στους εμβολιασμένους… που κανείς δεν ξέρει!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στα σκαριά ο εμβολιασμός παιδιών για τον κορονοϊό – Τι λέει η Λινού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.