ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταθερή στον εκβιασμό των ηλικιωμένων η κυβέρνηση: «Καμία παράταση» στο πρόστιμο, δήλωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
Σταθερή στον εκβιασμό των ηλικιωμένων η κυβέρνηση: «Καμία παράταση» στο πρόστιμο, δήλωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Σε πλήρη λειτουργία ετοιμάζεται να θέσει η κυβέρνηση τον ανήθικο κεφαλικό φόρο των 100 ευρώ σε όλους τους πολίτες άνω των 60 που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και με ύφος… χιλίων καρδιναλίων δήλωσε πως αυτό το αίσχος που καταργεί τον ορισμό της ανθρωπιάς – το υγειονομικό χαράτσι των 100 ευρώ, θα εφαρμοστεί κανονικά.

Όταν δημοσιογράφος της εκπομπής ρώτησε τον κ. Θεμιστοκλέους αν ενδέχεται να υπάρξει παράταση, εκείνος απάντησε «όχι» με κατηγορηματικό τρόπο, σαν να είναι… περήφανος που θα στερήσει από χαμηλοσυνταξιούχους το 1/3 του εισοδήματος τους, μόνο και μόνο επειδή φοβούνται και μια ανίκανη κυβέρνηση δεν τους έχει πείσει να εμβολιαστούν.

Βέβαια κανένας πολίτης δεν μπορεί να παρακολουθήσει το απίστευτο κομφούζιο που συμβαίνει στην κυβέρνηση, αφού μόλις πριν 2 μέρες ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δοθεί παράταση στο χαράτσι, ενώ σήμερα ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Κανονικά το χαράτσι με πρόστιμο κάθε μήνα

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας με ψυχρότητα και αναλγησία γι’ αυτό το αντιδημοκρατικό και βάναυσο μέτρο, είπε πως τον πρώτο μήνα (τον Ιανουάριο) το πρόστιμο θα είναι στα 50 ευρώ λόγω του ότι θα έχει ήδη παρέλθει ο μισός μήνας και στη συνέχεια «όσο δεν εμβολιάζονται κάθε μήνα θα επιβάλλεται πρόστιμο».

Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ αυτό το εξοντωτικό και παράλογο μέτρο, θα πρόκειται για μια ακόμη πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δηλαδή η εφαρμογή ενός απάνθρωπου και εκδικητικού μέτρου τιμωρίας που λειτουργεί οριζόντια, δεν εξετάζει εισοδήματα και συνθλίβει τους φτωχούς ηλικιωμένους.

Όταν ο στυγνός εκβιασμός γίνεται επίσημο μέτρο της κυβέρνησης, καταλαβαίνει κανείς σε τι πολιτική παρακμή έχει πέσει αυτή, και σε πόσο επικίνδυνα μονοπάτια έχει μπει η διαχείριση της πανδημίας. Πόσο μάλλον όταν ο εξαναγκασμός γίνεται στο πιο αδύναμο ηλικιακό στρώμα που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αντιδράσει απέναντι σε αυτήν την κατάφορη αδικία.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πειστούν με καλά οργανωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και με θετικά κίνητρα. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση διάλεξε τον χειρότερο και τον πιο απάνθρωπο δρόμο για να τους μεταπείσει.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σταθερή στον εκβιασμό των ηλικιωμένων η κυβέρνηση: «Καμία παράταση» στο πρόστιμο, δήλωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.