ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη μάχη με τις φλόγες ο Τάσος Ξιαρχό – Τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει

Την προσωπική του εμπειρία  από τη μάχη που δόθηκε για τη φωτιά στο νεκροταφείο στα Άνω Λιόσια και απείλησε την Πετρούπολη, Τάσος Ξιαρχό.
Στη μάχη με τις φλόγες ο Τάσος Ξιαρχό – Τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει

Την προσωπική του εμπειρία  από τη μάχη που δόθηκε για τη φωτιά στο νεκροταφείο στα Άνω Λιόσια και απείλησε την Πετρούπολη, Τάσος Ξιαρχό.

Η φωτιά στο Ποικίλο Όρος το απόγευμα της Παρασκευής 6/8, η οποία είχε κατεύθυνση προς την Πετρούπολη, όπως ήταν φυσικό, συντάραξε τους κατοίκους της περιοχής, Ο Τάσος Ξιαρχό ήταν από εκείνους που συνέβαλλαν στην προσπάθεια της πυροσβεστικής και έτσι βρέθηκε στον λόφο μαζί με μερικά ακόμη άτομα, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Ο γνωστός χορογράφος του GNTAM έδωσε μαζί με άλλους «μάχη» με τις φλόγες και τελικά κατάφεραν να τη σβήσουν.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τον καμένο λόφο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Τάσος Ξιαρχό συγκλόνισε με τα λόγια του.

«Σήμερα βίωσα την λαίλαπα. Βρέθηκα σε μια θέα που η φωτιά κάλπαζε τη φύση και την ισοπέδωνε.

Αποφασίσαμε με μερικά άτομα να κατέβουμε στο σημείο. Η πυροσβεστική μας φώναζε πίσω.

Πήραμε κλαδιά και όχι περισσότερα από 5 άτομα βαρούσαμε τις φλόγες. Κοίταξα ψηλά, από το λόφο μας κοιτούσαν δεκάδες. Τους φώναξα με πολύ άσχημο τρόπο να κατέβουν και ότι αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να τη σβήσουμε.

Δεν ήταν κάτι τόσο τρομερό σε σχέση με το τι έχω δει στην τηλεόραση από αλλά σημεία, όμως το ρίγος που ένιωσα όταν όλοι μαζί σβήσαμε τη φωτιά, όταν όλοι κάναμε μια αλυσίδα ώστε ένα μεταφέρουμε τη Μανίκα, με συγκίνησε και με έκανε να φορέσω το μαντίλι και το καπέλο καλά, ώστε ν μην δουν τα δάκρυα μου. Μπορώ να πω όμως με λύπη πως, «πολλα μπράτσα»α πλά κοιτούσαν και τρέμανε στη ιδέα.

Ο ανδρισμός μπορεί να κρύβεται και σε μια γυναίκα. Όχι αναγκαία σε ανδρικό σώμα. Η @isabellepat στην άλλη πλευρά εντόπισε ένα άλογο.

Το οποίο για ώρες προσπαθούσε να γαλήνευσει. Η επιλογή είναι δίκη μας. Και σήμερα επιλέξαμε να σώσουμε εκείνο το λόφο και τα καταφέραμε», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Instagram ο Τάσος Ξιαρχό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στη μάχη με τις φλόγες ο Τάσος Ξιαρχό – Τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.