Στρατιωτική θητεία: 12 μήνες από τον Μάιο παντού – Ποιοι θα κάνουν 9μηνο


Στέλιος Ανδρικάκης

Στρατιωτική θητεία: 12 μήνες από τον Μάιο παντού – Ποιοι θα κάνουν 9μηνο


Θέμα χρόνου είναι πλέον προκειμένου το υπουργείο Άμυνας να ανακοινώσει την αύξηση για τη στρατιωτική θητεία σε 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, ο στόχος της κίνησης αυτής είναι η άμεση στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

Έτσι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται, η στρατιωτική θητεία θα γίνει 12μηνη όσον αφορά και του 12 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και αναμένεται να αρχίσει να αρχίσει να εφαρμόζεται το πιθανότερο από την Γ’ ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αυτές τις μέρες έχουμε τις τελευταίες διευθετήσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς.

Η θητεία σε όλα τα όπλα θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη η θητεία.

Ωστόσο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από την άλλη στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SMS 13033: Πώς πάμε σε σχολεία, σούπερ μάρκετ – Οι κωδικοί μετακίνησης

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.


Sportime Extras