ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία: 12 μήνες από τον Μάιο παντού – Ποιοι θα κάνουν 9μηνο

«Κλείδωσε» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε 12 μήνες, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που ανάλογα με το τι θα επιλέξουν, θα μπορούν να κάνουν και 9 μήνες!
Στρατιωτική θητεία: 12 μήνες από τον Μάιο παντού – Ποιοι θα κάνουν 9μηνο

Θέμα χρόνου είναι πλέον προκειμένου το υπουργείο Άμυνας να ανακοινώσει την αύξηση για τη στρατιωτική θητεία σε 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, ο στόχος της κίνησης αυτής είναι η άμεση στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

Έτσι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που γίνεται, η στρατιωτική θητεία θα γίνει 12μηνη όσον αφορά και του 12 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και αναμένεται να αρχίσει να αρχίσει να εφαρμόζεται το πιθανότερο από την Γ’ ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», αυτές τις μέρες έχουμε τις τελευταίες διευθετήσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς.

Η θητεία σε όλα τα όπλα θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη η θητεία.

Ωστόσο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από την άλλη στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SMS 13033: Πώς πάμε σε σχολεία, σούπερ μάρκετ – Οι κωδικοί μετακίνησης

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στρατιωτική θητεία: 12 μήνες από τον Μάιο παντού – Ποιοι θα κάνουν 9μηνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.