ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τάσος Μπερδέσης: Είχε σκοτώσει 18χρονο στο ρινγκ – Όλο το στόρι

Δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη, έπειτα από ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.
Τάσος Μπερδέσης: Είχε σκοτώσει 18χρονο στο ρινγκ – Όλο το στόρι

Τάσος Μπερδέσης: Δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Βάρη, έπειτα από ενέδρα που του έστησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.

Δολοφονία στη Βάρη: Ο Τάσος Μπερδέσης συνδέθηκε με το άθλημα της πυγμαχίας, καταγράφοντας μάλιστα σημαντικές διακρίσεις.

Το θύμα της δολοφονικής ενέργειας στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας είχε απασχολήσει τις Αρχές σε αρκετές περιπτώσεις.

Μία εξ αυτών καταγράφηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2000, όταν είχε τραυματίσει θανάσιμα με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι τον 18χρονο Θανάση Μηλιόρδο, κατά τη διάρκεια αγώνα πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων που θα διεξαγόταν στη Βουδαπέστη.

Ο τότε πυγμάχος του Α.Ο. Πατρών είχε δώσει σφοδρά χτυπήματα στον αυχένα και ένα κάτω από το σαγόνι που δυστυχώς άφησαν τον αντίπαλο αναίσθητο στο ταπί του «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας.

Το περιστατικό συνέβη στο 56ο δευτερόλεπτο του 4ου γύρου της αναμέτρησης.

Ο πυγμάχος της Εθνικής Εφήβων είχε νοσηλευτεί για έξι ημέρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αλλά εξ αρχής θεωρείτο «κλινικά νεκρός».

Ο Τάσος Μπερδέσης και ο διαιτητής Δ. Παναγάκης, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, είχαν πρωτόδικα δεχθεί ποινή φυλάκισης τριών χρόνων.

Αργότερα, το Εφετείο τούς έκρινε ομόφωνα αθώους, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Με την έκδοση της απόφασης, οι γονείς του αδικοχαμένου Μηλιόρδου αντέδρασαν έντονα και οι κατηγορούμενοι χρειάστηκε να φυγαδευθούν από τη δικαστική αίθουσα.

«Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίο όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα.

Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ», είχε πει ο Τάσος Μπερδέσης για τον Θανάση Μηλιόρδο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τάσος Μπερδέσης: Ποιος ήταν ο πυγμάχος που δολοφονήθηκε

Δολοφονία στη Βάρη: Έτσι στήθηκε το φονικό σκηνικό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Με ενοχλούν τα σενάρια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τάσος Μπερδέσης: Είχε σκοτώσει 18χρονο στο ρινγκ – Όλο το στόρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.