ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Οργή των συγγενών, ένα χρόνο μετά ακόμα ψάχνουν απαντήσεις και δικαίωση

Τέμπη, ένας χρόνος μετά και οι συγγενείς των θυμάτων ακόμα ψάχνουν να βρουν δικαίωση και απαντήσεις... Στην Ελλάδα...
Τέμπη: Οργή των συγγενών, ένα χρόνο μετά ακόμα ψάχνουν απαντήσεις και δικαίωση

Τέμπη, ένας χρόνος μετά. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ο χρόνος σταμάτησε τότε. Για 57 ανθρώπους το νήμα της ζωής κόπηκε τότε. Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της Ελλάδας παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Τυπικά, γιατί ουσιαστικά δεν χρειάζονται και πολλά για να αντιληφθεί κάποιος, ποιος, τι και γιατί φταίνε όσοι φταίνε.

Στα Τέμπη καταστράφηκαν οικογένειες. Άνθρωποι έμαθαν πως οι δικοί τους δε ζουν πια. Γονείς έχασαν τα παιδιά τους, άντρες τις γυναίκες τους, γυναίκες τους άντρες τους, παιδιά τους γονείς τους. Θρήνος, τραγωδία. Ένα χρόνο μετά, ναι ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους. Αύριο; Θα βγει; Ή απλά αύριο δε θα είναι η επέτειος. Εδώ συνεχίζεται η μπάλα, πρωτάθλημα κανονικά, οι παίκτες να την κλωτσούν. 

Ένα χρόνο μετά, στη θέα των συγγενών των θυμάτων λυγίζουν όλοι οι κανονικοί άνθρωποι. Με δάκρυα στα μάτια, με τι άλλο, ψάχνουν να βρουν τι έγινε. Ένα χρόνο μετά. Αυτή η χώρα ούτε αυτό δεν τους έχει δώσει. Δεν φτάνει που δεν προστάτεψε τους πολίτες της και τους άφησε να χαθούν τόσο άδικα, ένα χρόνο μετά δεν έχει καταφέρει να δώσει ούτε απαντήσεις.

Η οργή των συγγενών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με μια λέξη. Τι πάει να πει μεγάλη, τεράστια. Δεν μπορεί να οριοθετηθεί. Ένα χρόνο μετά ακόμα ψάχνουν απαντήσεις. Τι έγινε, τι συνέβη εκείνη την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Στο Mega προβλήθηκε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ από την Ανθή Βούλγαρη. Μίλησαν αρκετοί από τους συγγενείς. Με πόνο στα μάτια, με κόμπο στο λαιμό.

Η χαρακτηριστική ατάκα «θα τους κυνηγήσω μέχρι να πατήσουν κόκκινο χιόνι» ίσως και να περικλείει την οργή τους. Το ζήτημα είναι αν θα τα καταφέρουν. Όλο και περισσότεροι μιλούν για συγκάλυψη. Όχι μόνο συγγενείς, πολιτικοί, φορείς, πρόσωπα του δημόσιου λόγου.

Το ζήτημα είναι πως ένα χρόνο μετά ακόμα γίνονται εξεταστικές στη Βουλή. Οι εξεταστικές θα έπρεπε να ξεκινήσουν την επόμενη μέρα, όχι στον ένα χρόνο ακόμα να γίνονται. Κάπου έλεος δηλαδή.

«Του ζήτησα απλά να στείλει ένα μήνυμα όταν φτάσει» λέει η μητέρα του Γιώργου Παπάζογλου. Αλήθεια, σε αυτή τη μητέρα ένα χρόνο μετά τι απαντάτε; Αλήθεια, πως κοιμάστε τα βράδια;

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Οργή των συγγενών, ένα χρόνο μετά ακόμα ψάχνουν απαντήσεις και δικαίωση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).