ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Συνεχίζονται τα γαλάζια «καρφώματα» στον Καραμανλή – «Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν είχα πολιτική ευθύνη» είπε ο Φλωρίδης

Τέμπη: Όλο και πιο πολύ βαραίνει το κλίμα για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή - Ο Γιώργος Φλωρίδης «άδειασε» δημοσίως τον πρώην υπουργό Μεταφορών
Τέμπη: Συνεχίζονται τα γαλάζια «καρφώματα» στον Καραμανλή – «Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν είχα πολιτική ευθύνη» είπε ο Φλωρίδης

Καζάνι που βράζει είναι το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες μέρες, με τα πυρά όλο και περισσότερων γαλάζιων στελεχών να στρέφονται κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Αφού το Μαξίμου κάλυπτε για έναν ολόκληρο χρόνο τα «νώτα» του πρώην υπουργού Μεταφορών, πλέον φαίνεται ότι δόθηκε σύνθημα να τον βγάλουν στον τάκο.

Και αυτό διότι οι αποκαλύψεις είναι πολλές (και θα έρθουν κι άλλες όπως διαβεβαιώνει η πλευρά των συγγενών των θυμάτων), οι πιέσεις είναι πολλές, οι υπογραφές του ψηφίσματος της Μαρίας Καρυστιανού είναι και αυτές πάρα πολλές (1.34 εκατ. έχουν φτάσει) και τα περιθώρια της ΝΔ να ανακάμψει ως τις Ευρωεκλογές είναι ελάχιστα.

Από εκεί που δεν έβγαινε ούτε «κιχ» για τον Καραμανλή από γαλάζια στελέχη, τώρα παίρνουν καθημερινώς σειρά ποιος θα τον «καρφώσει» πρώτος. Εχθές είχαμε τη δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Λευτέρη Κτιστάκη, ο οποίος είπε ότι αν ήταν στη θέση του Καραμανλή θα παραιτείτο από τη βουλευτική ασυλία.

Σήμερα εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, και πήγε το εσωκομματικό «κάρφωμα» ένα βήμα παραπέρα. Είπε ότι αν ήταν ο Καραμανλής, δεν θα είχε βάλει καν υποψηφιότητα για να βγει βουλευτής μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Με λίγα λόγια ο Φλωρίδης είπε τον Καραμανλή αναίσθητο και προκλητικό. Εμμέσως πλην σαφώς.

Ή για να το θέσουμε πιο κομψά, είπε ότι ο Καραμανλής είχε ασυνέπεια στις πολιτικές πράξεις του. Διότι δεν μπορείς να αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ελλάδα και μετά από λίγους μήνες να θεωρείς τον εαυτό σου έναν… υπεύθυνο πολιτικό που αξίζει να βγει ξανά βουλευτής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Φλωρίδης είπε συγκεκριμένα ότι δεν θα οδηγούσε πουθενά σήμερα μια παραίτηση του Καραμανλή από τη βουλευτική ασυλία, σημειώνοντας με νόημα ότι «δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν μιλάμε στο επίπεδο των πολιτικών ευθυνών».

Εάν ο Καραμανλής δεν έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές, τότε σήμερα δεν θα είχε καμία ασυλία να τον προστατέψει. Άρα ο κ. Φλωρίδης εμμέσως «στέλνει» τον Καραμανλή στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, χωρίς βέβαια να παραδέχεται ότι φέρει ποινικές ευθύνες για την τραγωδία. Βέβαια ο κ. Φλωρίδης άργησε πολύ να μας τα πει αυτά. Είναι υπουργός Δικαιοσύνης 10 μήνες τώρα, και μόλις σήμερα θυμήθηκε να θίξει τη σκανδαλώδη παρουσία του Καραμανλή στη Βουλή.

Παράλληλα ο κ. Φλωρίδης κατηγόρησε για θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τον Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος χτες, με επιστολή του, ζήτησε την άρση της ασυλίας του και τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του για την υλοποίηση της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ.

Βλέποντας την εσωκομματική «φαγωμάρα» που επικρατεί στη ΝΔ, το συμπέρασμα είναι ότι η κλεψύδρα του Κώστα Αχ. Καραμανλή μάλλον αδειάζει. Πιθανότατα θα είναι το επόμενο περιττό «βάρος» που θα ξεφορτωθεί το Μαξίμου για να καθυστερήσει το βύθισμα του καραβιού. Οι μητσοτακικοί βουλευτές ήδη βρίσκονται στα κάγκελα και ο Καραμανλής ξεμένει από υποστηρικτές και από τις υπόλοιπες πτέρυγες. Η υπόθεση των Τεμπών εξελίσσεται σε ένα τεράστιο τσουνάμι που το πολιτικό εκτόπισμα του Καραμανλή είναι πολύ μικρό για να το αντέξει…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Συνεχίζονται τα γαλάζια «καρφώματα» στον Καραμανλή – «Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές αν είχα πολιτική ευθύνη» είπε ο Φλωρίδης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.