ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Συγγενείς ζουν τον εφιάλτη ξανά στο τι μπορεί να ανακαλυφθεί στο χώμα – Βρέθηκε «ύποπτη» παλέτα, μισοθαμμένη

«Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό του αδερφού μου» λέει η αδερφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά - Συνεχίζονται οι έρευνες στο οικόπεδο
Τέμπη: Συγγενείς ζουν τον εφιάλτη ξανά στο τι μπορεί να ανακαλυφθεί στο χώμα – Βρέθηκε «ύποπτη» παλέτα, μισοθαμμένη

Έναν μακάβριο εφιάλτη αναγκάζονται να ζουν ξανά και ξανά οι συγγενείς των νεκρών από το έγκλημα στα Τέμπη, γιατί οι Αρχές λειτούργησαν με τραγικές κινήσεις, παραλείψεις και καθυστερήσεις, από την πρώτη στιγμή μετά την τραγωδία. Μια έρευνα που εξαρχής έγινε με εξαιρετικά αλλοπρόσαλλο τρόπο, έχει οδηγήσει συγγενείς στο ψυχολογικό μαρτύριο να ψάχνουν λείψανα των νεκρών τους από σημείο σε σημείο!

Η πρώτη αγωνία ήρθε όταν ανακαλύφθηκε βιολογικό υλικό στα παρατημένα βαγόνια στο Κουλούρι που πετάχτηκαν απροστάτευτα και οι αρμόδιες Αρχές τα παράτησαν για 8 ολόκληρους μήνες. Δεύτερη φορά τώρα ξαναζούν την ίδια αγωνία με τα 25 φορτηγά με χώμα και αδρανή υλικά που πετάχτηκαν στο ιδιόκτητο οικόπεδο Πανδρεμμένου.

Το όλο σκηνικό μαρτυρά το δράμα που περνούν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Συγγενείς που δεν βρήκαν ολόκληρη τη σωρό των αγαπημένων τους, πηγαίνουν στο σημείο και παρακολουθούν τις έρευνες με σφιγμένο το στομάχι για το τι θα αποκαλυφθεί ακόμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν βρεθεί συντρίμμια τρένου μέσα στα χώματα, κάτι που αποδεικνύει ότι όντως δεν είχε καθαριστεί ο χώρος της τραγωδίας πριν επέμβουν οι «φαγάνες» των εκσκαφέων, παραβιάζοντας κάθε πρωτόκολλο της έρευνας. Επομένως το σενάριο να ανακαλυφθεί βιολογικό υλικό δεν είναι καθόλου απίθανο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχουμε ακόμα μια αγνοούμενη, την 23χρονη Εριέττα Μόλχο.

Σήμερα διεξάγεται επαναληπτική δειγματοληψία από την Χημική Υπηρεσία Λάρισας μετά από εντολή του εφέτη ανακριτή. Πριν από μια εβδομάδα είχαν προηγηθεί καταγγελίες συγγενών όπως του Χρήστου Κωνσταντινίδη (ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, Βασιλική Χλωρού) που μιλούσαν για απαράδεκτες παραλείψεις στη δειγματοληψία των χωμάτων, καθώς τα δείγματα που πάρθηκαν από τον τεράστιο όγκο χώματος ήταν μόλις 12, ενώ τα βαρέα οχήματα που πάτησαν τον χώρο, ενδέχεται να αλλοίωσαν τα στοιχεία του.

Μια από τους συγγενείς των θυμάτων που βρέθηκαν σήμερα στο οικόπεδο για να παρακολουθήσουν τις έρευνες, είναι και η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά. Μιλώντας στο documentonews.gr, η Κατερίνα εξέφρασε την αγανάκτηση της για το επαναλαμβανόμενο ψυχικό τραύμα που υφίσταται και κατέθεσε την αγωνία της για το τι θα βρεθεί ακόμα:

«Υπάρχουν και θύματα που δεν κάηκαν αλλά διαμελίστηκαν όπως άλλωστε και ο αδερφός μου αυτό με κάνει να αγωνιώ μήπως βρεθεί δικό του βιολογικό υλικό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει η δέουσα προσοχή και εμπλοκή ανθρώπων μόνο με το κατάλληλο για την υπόθεση επαγγελματικό υπόβαθρο. Έχει ανυπολόγιστο ψυχολογικό κόστος αυτή η διεστραμμένη τριπλέτα επανάληψης» λέει η ίδια.

Και παράλληλα κάνει μια σημαντική αποκάλυψη για ένα νέο ύποπτο εύρημα, το οποίο συγκεκριμένα είναι μια μισοθαμμένη παλέτα που δεν έχει κανέναν προφανή λόγο να βρίσκεται εκεί. Η παλέτα βρέθηκε από το συνεργείο της ομάδας Anubis (με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά) και δεν φαίνεται να ταιριάζει με τα συντρίμμια του τρένου ή τα δηλωμένα φορτία που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Το ύποπτο εύρημα πρόκειται να παραδοθεί στα αρμόδια τμήματα της ΕΛ.ΑΣ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να διασαφηνιστεί πώς τελικά βρέθηκε στον χώρο και φυσικά αν σχετίζεται με οτιδήποτε παράνομο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κατερίνας Βουτσινά:

«Μετά από σχεδόν 14 μήνες βρίσκομαι στο δεύτερο σημείο, όπου πριν λίγο καιρό ανακαλύφθηκε ότι μετέφεραν χώματα και υλικά από το σημείο του φονικού. Σχετικά με την πρώτη δειγματοληψία που έγινε στις 5/4/2024 θέλω να τονίσω την δυσάρεστη έκπληξη μου, όταν είδα να πατάει εκσκαφέας τα χώματα στα οποία πιθανόν να υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τεράστιες ποσότητες χωμάτων. Αρχικά, από εκεί υποδείχθηκε στους χημικούς να πάρουν δείγματα. Στη συνέχεια και μετά την έρευνα της ομάδας Anubis επεκτάθηκε ο χώρος, αφού η ομάδα έκανε αποκάλυψη επιφάνειας και κατέδειξε σημεία όπου υπήρχαν συντρίμμια.

Και ρωτάω εύλογα. Πώς έγινε από την Χημική Υπηρεσία Λάρισας δειγματοληψία από τα συγκεκριμένα σημεία, ενώ δεν είχαν οριοθετηθεί τα χώματα που προϋπήρχαν στην περιοχή από αυτά που μεταφέρθηκαν από το σημείο του φονικού. Μάλιστα, την ημέρα της πρώτης δειγματοληψίας παρακολούθησα τις τηλεοπτικές δηλώσεις τεχνικού συμβούλου που βρέθηκε στο σημείο, να λέει πως τεχνικοί σύμβουλοι και πραγματογνώμονες βρέθηκαν στο σημείο για να υποδείξουν. Πώς λοιπόν δεν μερίμνησαν για να αποφύγουμε όλη αυτή την διαδικασία; Γιατί δεν υπήρξε εξ αρχής οριοθέτηση και χαρτογράφηση της περιοχής;

Πρέπει να επισημάνω για άλλη μια φορά πως στο σημείο διεξάγονται δύο έρευνες. Η δειγματοληψία για ανεύρεση τυχόν χημικών ή άλλων ύποπτων ουσιών και η έρευνα της ομάδα Anubis με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για ανεύρεση ανθρώπινων υπολειμμάτων.

Καθότι υπάρχουν και θύματα που δεν κάηκαν αλλά διαμελίστηκαν όπως άλλωστε και ο αδερφός μου αυτό με κάνει να αγωνιώ μήπως βρεθεί δικό του βιολογικό υλικό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει η δέουσα προσοχή και εμπλοκή ανθρώπων μόνο με το κατάλληλο για την υπόθεση επαγγελματικό υπόβαθρο. Έχει ανυπολόγιστο ψυχολογικό κόστος αυτή η διεστραμμένη τριπλέτα επανάληψης.

Σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος από την αρχική δειγματοληψία η ομάδα Anubis εντόπισε μία μισοθαμμένη παλέτα η οποία σαφώς και δεν δικαιολογείται μέσα στα συντρίμμια που έχουν ήδη βρει και αφαιρέσει.

Από ότι ενημερώθηκα, η ομάδα Anubis εξασφάλισε -από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης αυτού του ύποπτου υλικού (παλέτας)- την φύλαξή της και αναμένει την δειγματοληψία για να συνεχιστεί η έρευνά τους. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως και οι δύο αυτές διαδικασίες είναι πολύ σημαντικές».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Συγγενείς ζουν τον εφιάλτη ξανά στο τι μπορεί να ανακαλυφθεί στο χώμα – Βρέθηκε «ύποπτη» παλέτα, μισοθαμμένη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.