ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Θλίψη, συγκίνηση αλλά και περηφάνεια στην απονομή πτυχίων του ΑΠΘ στις οικογένειες της Ελπίδας και της Εριέττας

Πένθιμη μέρα αντί για χαρά, για τις αδικοχαμένες φοιτήτριες - Οι γονείς της Εριέττας και τα αδέρφια της Ελπίδας, παρευρέθηκαν στην τελετή του ΑΠΘ
Τέμπη: Θλίψη, συγκίνηση αλλά και περηφάνεια στην απονομή πτυχίων του ΑΠΘ στις οικογένειες της Ελπίδας και της Εριέττας

Τραγωδία στα Τέμπη: Ράγισαν καρδιές, από τον βουβό θρήνο στα πρόσωπα των συγγενών της Ελπίδας Χούπα και της Εριέττας Μόλχου, που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (4/12) στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Η Ελπίδα και η Εριέττα είναι δύο από τις φοιτήτριες που σκοτώθηκαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Η Εριέττα δε, είναι η κοπέλα που μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος DNA από εκείνη, ώστε να πιστοποιηθεί και επίσημα ο θάνατός της.

Στην τελετή απονομής των τιμητικών πτυχίων παρευρέθηκαν οι γονείς της Εριέττας και τα αδέλφια της Ελπίδας, Κωνσταντίνος και Σεραφείμ. Οι γονείς της 28χρονης Ελπίδας επέλεξαν να μην παρευρεθούν στην τελετή, γιατί δεν μπόρεσαν να βαστάξουν τη θλίψη ενός «ορφανού» πτυχίου που η κάτοχός του έφυγε από τη ζωή τόσο νέα, με τόσα όνειρα για ζωή, και τόσο άδικα.

Μία μέρα πριν την τελετή, ο κύριος Χρήστος Χούπας είπε συντετριμμένος ότι «όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, και εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ».

Έτσι έστειλε στην απονομή τα παιδιά του και αδέρφια της Ελπίδας, αφού η έμφυτη ορμή των νέων για ζωή, δίνει και περισσότερες αντοχές στο πένθος του θανάτου που «χτυπά» μια οικογένεια.

Οι γονείς της Εριέττας βρήκαν τη δύναμη να παρευρεθούν στην τελετή του ΑΠΘ, και όλη τους η στάση απέπνεε μια ανείπωτη θλίψη αλλά και μια περήφανη αγάπη για το καμάρι τους. Περήφανοι και συγκινημένοι για την Εριέττα τους, που ανέθρεψαν με τόσες θυσίες, για να έρθει η στιγμή που θα πέσει θύμα των εγκλημάτων ενός τριτοκοσμικού κράτους. Τα δακρυσμένα μάτια τους και η έκφραση συντριβής στα πρόσωπά τους, είναι εικόνες που σφίγγουν το στομάχι και δείχνουν μόνο μια αμυδρή εικόνα για το δράμα που βιώνουν καθημερινά όλες αυτές οι οικογένειες.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει τα πάνδεινα με την συμφορά που χτύπησε το σπιτικό τους, αλλά και με τον χλευασμό που εισπράττουν από κυβερνητικά στελέχη που τους αντιμετωπίζουν ως «ξεχασμένους».

«Τρέφουμε τεράστιο σεβασμό για τη δύναμή σας να είστε σήμερα εδώ. Δεν πιστεύουμε ότι ο τίτλος σπουδών των παιδιών μπορεί να απαλύνει τον πόνο σας, ξέρουμε όμως ότι τα παιδιά θα ονειρεύονταν τη στιγμή αυτή», είπαν οι διοργανωτές της τελετής προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Η μητέρα της Εριέττας, χαροκαμένη μάνα που ακουμπούσε στον ώμο του συντετριμμένου συζύγου της, με όλη την δύναμη της ψυχής της δήλωσε υπερήφανη για την κόρη της, με τους πτυχιούχους συμφοιτητές της, να αδυνατούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά, για τις προσπάθειες τους και τη μελέτη τους και μαζί με τα παιδιά γιορτάζουν και τα δικά μας παιδιά ωσεί παρόντα, μέσα από εμάς. Εγώ είμαι πολύ περήφανη μαμά για την Εριέττα μου», είπε.

Πένθιμη μέρα αντί για χαρά, για τις αδικοχαμένες φοιτήτριες - Οι γονείς της Εριέττας και τα αδέρφια της Ελπίδας, παρευρέθηκαν στην τελετή του ΑΠΘ.

Πένθιμη μέρα αντί για χαρά, για τις αδικοχαμένες φοιτήτριες - Οι γονείς της Εριέττας και τα αδέρφια της Ελπίδας, παρευρέθηκαν στην τελετή του ΑΠΘ.

Πένθιμη μέρα αντί για χαρά, για τις αδικοχαμένες φοιτήτριες - Οι γονείς της Εριέττας και τα αδέρφια της Ελπίδας, παρευρέθηκαν στην τελετή του ΑΠΘ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Θλίψη, συγκίνηση αλλά και περηφάνεια στην απονομή πτυχίων του ΑΠΘ στις οικογένειες της Ελπίδας και της Εριέττας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.