ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνει mini lockdown – Τα ξαναμαζεύει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Άλλη μια «κωλοτούμπα» από την πλευρά της Κυβέρνησης καθώς εκεί που όλα έδειχναν Lockdown στην Θεσσαλονίκη η απόφαση φέρεται να έχει αλλάξει μετά τις αντιδράσεις.
Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνει mini lockdown – Τα ξαναμαζεύει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της Κυβέρνησης αυτές τις ημέρες καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Τα κρούσματα της χτεσινής ημέρας (28/9) ήταν 435, αριθμός που βλέπουμε όλες αυτές τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μαζί με την Μίνα Γκάγκα βρέθηκε στην συμπρωτεύουσα για «προληπτικού λόγους» όπως τότε είχε δηλώσει.

Το ιικό φορτίο στην πόλη ωστόσο συνέχισε να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να γίνουν συζητήσεις για νέο mini lockdown, το πρώτο για αυτόν τον χειμώνα. Στο τραπέζι φέρεται να τέθηκαν η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις ώρες 01:00 με 06:00 τα ξημερώματα αλλά και η απαγόρευση της μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μάλιστα η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξή της δήλωσε ότι θα απαγορευτεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη.

Όλα αυτά ανατράπηκαν σήμερα καθώς κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση και κανένα ενδεχόμενο για lockdown ή μίνι lockdown οπουδήποτε. Τελεία και παύλα.». Ωστόσο, οι ίδιες πηγές δηλώνουν πως «η εφαρμογή επιπλέον περιορισμών σε τοπικό επίπεδο δεν συνιστά μίνι- lockdown».

Μαζί με την Θεσσαλονίκη, παρόμοια επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει και η Λάρισα με τους ειδικούς να αιτιολογούν αυτή την κατάσταση λόγω των πολλών φοιτητών που βρίσκονται στις δύο πόλεις.

Η κατάσταση παρακολουθείται στενά και στις δύο πόλεις. Προς το παρόν όπως φαίνεται η Θεσσαλονίκη θα γλιτώσει την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, όμως κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει και ποια θα είναι η νέα απόφαση της «κυκλοθυμικής» Κυβέρνησης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνει mini lockdown – Τα ξαναμαζεύει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.