ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με μαύρα πανιά και πλακάτ – «Φιλοδώρημα τα μέτρα της κυβέρνησης»

Οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη και την Πολίχνη προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία, την ώρα, που οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα λειτουργούν κανονικά.
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με μαύρα πανιά και πλακάτ – «Φιλοδώρημα τα μέτρα της κυβέρνησης»

Οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη και την Πολίχνη προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία, την ώρα, που οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα λειτουργούν κανονικά.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τάσσονται ξεκάθαρα ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στις τρεις περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη).

Οι καταστηματάρχες από νωρίς το πρωί ανέβασαν ρολά, άνοιξαν τα φώτα των καταστημάτων τους χωρίς βέβαια να πραγματοποιούν πωλήσεις, ενώ κρέμασαν μαύρα πανιά και πλακάτ έξω από τα μαγαζιά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Βάλαμε πλάτη και μας γυρίσατε την πλάτη», «Ενώ σας πληρώναμε, την πληρώνουμε» είναι μερικά από τα συνθήματα που έχουν κρεμάσει οι έμποροι έξω από τα καταστήματα τους.

«Περιμένουμε τις εξαγγελίες, αναμένουμε, είμαστε στον αγώνα και περιμένουμε και τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει. Σήμερα δεν θα γίνονται πωλήσεις απλά θα είναι τα φώτα ανοιχτά. Η καταστροφή είναι απίστευτη, προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Υπάρχει εμπόρευμα που είχαμε παραγγείλει για την περίοδο της άνοιξης και του Πάσχα συν όλο το εμπόρευμα του υπόλοιπου χρόνου», δήλωσε η πρόεδρος των καταστηματαρχών, Ιφιγένεια Τοτσίδου.

«Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση είναι φιλοδώρημα. Δε θέλουμε λεφτά, ούτε τίποτε από αυτά που θέλουν να μας δώσουν, προτείνουμε να μας αφήσουν να δουλέψουμε έστω και λιγότερες ώρες» τόνισε από την πλευρά του, ο κ. Τσαπούτογλου καταστηματάρχης της περιοχής.

Δήμαρχος Παύλου – Μελά: Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της

«Όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής και όχι μόνο εκφράζοντας το σύνολο των επαγγελματιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης εκφράζουν μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον των επιχειρήσεων τους αλλά και των οικογενειών τους. Αναμέναμε όλο το Σαββατοκύριακο από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των καταστηματαρχών, σήμερα προτάθηκαν κάποια μέτρα αλλά τα ποσά που προτάθηκαν είναι λίγα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εμπόρων. Πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και να κάνει μια πιο γενναιόδωρη πρόταση για να ανταποκριθούν οι άνθρωποι αυτοί στις υποχρεώσεις τους», επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παύλου – Μελά, Δημήτρης Δερμουτζίδης.

Πηγή: Thestival

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία με μαύρα πανιά και πλακάτ – «Φιλοδώρημα τα μέτρα της κυβέρνησης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.