ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο ΑΠΘ (vid)

Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και μέσα σ' αυτά τα πλαίσια έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο ΑΠΘ.
Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο ΑΠΘ (vid)

Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είπε πως πριν το Πάσχα δεν θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα δημοτικά.

Την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Μάλιστα μία ομάδα φοιτητών από σήμερα το πρωί έχει αποκλείσει την είσοδο προς το πανεπιστήμιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ συμμετέχουν περίπου 200 άτομα. Έτσι αντιδρούν στον νέο νόμο της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο για 48 ώρες, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πορεία για το θέμα αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου. Αυτή θα είναι μία ακόμη αντίδραση στον νόμο όπως συμβαίνει άλλωστε από τότε που ψηφίστηκε.

Οι φοιτητές αναφέρουν:

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ προχωρούν σήμερα σε αποκλεισμό της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ.

Οι Φοιτητικοί Συλλόγοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την επιστροφή στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας, για την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμεως – Χρυσοχοιδη.

Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή».

Πηγή: Thestival.gr

Πέτσας – Lockdown: «Διαφορετικό το φετινό Πάσχα – Σταδιακά θα ανοίξει η εστίαση»

Συρίγος: «Από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021 η αστυνομία στα Πανεπιστήμια» (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο ΑΠΘ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.