ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Όχι» από τους ιδιώτες κλινικάρχες στο ΥΠΥΓ

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις, όμως, φαίνεται πως κάποιοι βάζουν τα συμφέροντά τους πάνω από το γενικότερο καλό. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς και από την τοποθέτηση των ιδιωτών των κλινικών της πόλης. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο κόκκινο στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό εστάλη από το υπουργείο Υγείας ενημέρωση πως πρέπει να διατεθούν...
Θεσσαλονίκη: «Όχι» από τους ιδιώτες κλινικάρχες στο ΥΠΥΓ

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις, όμως, φαίνεται πως κάποιοι βάζουν τα συμφέροντά τους πάνω από το γενικότερο καλό. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς και από την τοποθέτηση των ιδιωτών των κλινικών της πόλης.

Τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο κόκκινο στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό εστάλη από το υπουργείο Υγείας ενημέρωση πως πρέπει να διατεθούν 200 κλίνες εθελοντικά αλλιώς θα γίνει επίταξη. Η απάντηση ήταν αρνητική!

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, όπως μετέδωσε το Mega, δεν μπορεί να διαθέσει τις κλίνες και έτσι θα γίνει επίταξη. Ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών υποστήριξε πως κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο για τις κλινικές. Συμπλήρωσε ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μία τέτοια απόφαση λόγω του κόστους τω φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών.

Να σημειωθεί πως επί του θέματος είχε τοποθετηθεί και ο Στέλιος Πέτσας. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει: «Συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ, ενώ πάντα υπάρχει ετοιμότητα για επίταξη -εάν χρειαστεί- κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, προσλαμβάνεται πρόσθετο ιατρικό προσωπικό και γίνεται αξιοποίηση διαθέσιμου προσωπικού με ταχεία κατάρτιση για να μπορεί να συνδράμει τους εντατικολόγους μας. Εννοείται ότι σε συνθήκες πολέμου, όπως αυτού που αντιμετωπίζουμε, η χώρα λειτουργεί ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: «Όχι» από τους ιδιώτες κλινικάρχες στο ΥΠΥΓ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.