Σεισμός. Μια από τις πλέον τρομακτικές καταστάσεις για πολύ κόσμο. Και σίγουρα οι προβλέψεις για 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Θήβας, δεν προκαλούν εφησυχασμό. 

«Εμφύλιος» σεισμολόγων για τα 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα - Τι αναφέρει ο Άκης Τσελέντης.

Σεισμός. Μια από τις πλέον τρομακτικές καταστάσεις για πολύ κόσμο. Και σίγουρα οι προβλέψεις για 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στην Θήβα, δεν προκαλούν εφησυχασμό.

Ζούμε σε μια χώρα ιδιαίτερα σεισμογενή, με φαινόμενα τα οποία έχουν επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη και πορεία του πολιτισμού αλλά και της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η Θήβα, με την έντονη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, το μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, έκανε ειδική αναφορά σε αυτό το φαινόμενο. «Μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6,5 Ρίχτερ», τόνισε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Η συγκεκριμένη δήλωση φυσικά βρήκε αντίθετο τον διευθυντή στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, Άκη Τσελέντη. «Το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», εξήγησε χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «εγκληματικές» τέτοιες προβλέψεις. «Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας», είπε χαρακτηριστικά.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο