ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλιβερός Γιάννης Οικονόμου: Για να κρύψει τις ευθύνες του, απέδωσε τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή «πανδημία βίας»!

Ξεκίνησε το γνωστό «κρυφτούλι» με τις ευθύνες - Ο Γιάννης Οικονόμου πέταξε το μπαλάκι της εγχώριας οπαδικής βίας σε μια αόριστη... «πανδημία» βιαιότητας που συμβαίνει διεθνώς
Θλιβερός Γιάννης Οικονόμου: Για να κρύψει τις ευθύνες του, απέδωσε τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή «πανδημία βίας»!

Για την κατάρρευση του συστήματος Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, έφταιγε ο εισαγόμενος… κορωνοϊός. Για το διετές σάρωμα της ακρίβειας στην ελληνική αγορά, έφταιγε η εισαγόμενη… κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν ολόκληρους νομούς, έφταιγε η εισαγόμενη… κλιματική κρίση. Και τώρα για την μάστιγα της οπαδικής βίας που ταλανίζει τη χώρα μας, φταίει η «πανδημία κουλτούρας βίας» που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη!

Τέσσερα αφηγήματα κοροϊδίας, σε τέσσερα διαφορετικά ζητήματα, από μια κυβέρνηση που έχει αναγάγει σε πολιτικάντικη «τέχνη» το να γενικεύει και να διεθνοποιεί τα χάλια της, για να μην αντιλαμβάνεται ο κόσμος την απροθυμία της να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και το παρακράτος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έχει μετατραπεί σε υπουργό Προστασίας του εαυτού του και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιστρατεύοντας για άλλη μια φορά θλιβερά επιχειρήματα που μεταθέτουν το ζήτημα του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα, σε μια – αδιευκρίνιστης αιτίας – έξαρση της βίας που συμβαίνει πανευρωπαϊκά. Πόθεν προκύπτει ότι συμβαίνει; Γιατί συμβαίνει; Πως συμβαίνει; Γιατί στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη; Τίποτε από αυτά δεν μας εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Μιλώντας στο Open, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε ότι «βλέπετε τι γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, βλέπετε τι γίνεται με την πανδημία κουλτούρας βίας παντού». Το μόνο που δεν μας είπε ο κ. Οικονόμου ακόμα, είναι ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα κολλάνε… «χουλιγκανίτιδα» από έναν άγνωστο ιό που ήρθε από τας Ευρώπας και περιμένουμε να κυκλοφορήσει το κατάλληλο… εμβόλιο.

Ούτε κουβέντα για τη… ντόπια διαφθορά του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τη σκανδαλώδη ανοχή του κράτους στους οπαδικούς «στρατούς». Η αποποίηση ευθυνών σε όλη της την «μεγαλοπρέπεια». Η κυβερνητική ανικανότητα κουκουλώνεται πίσω από ένα υποτιθέμενο διεθνές φαινόμενο, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα διεξάγει «πρωταθλητισμό» στα οπαδικά εγκλήματα. Ο κ. Οικονόμου απλά πέταξε το μπαλάκι στην ευρωπαϊκή… εξέδρα, έκανε και ένα σόου μπροστά στις κάμερες με το να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, φάκελο με 200 ονόματα «σκληρών» χούλιγκαν, και αυτό ήταν όλο κι όλο.

Και αν τιμωρηθούν 200 άτομα για «ξεκάρφωμα», θα έχουμε ξεμπερδέψει με την οπαδική βία από τη στιγμή που το «ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι»; Άραγε το να ψηφίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέτρα κατά της βίας και να μην τα εφαρμόζει ποτέ, είναι και αυτό… εισαγόμενο φαινόμενο;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θλιβερός Γιάννης Οικονόμου: Για να κρύψει τις ευθύνες του, απέδωσε τον χουλιγκανισμό στην Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή «πανδημία βίας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.