ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν σταματούν την κοροϊδία: Και ο Δημήτρης Καιρίδης πέταξε το μπαλάκι στην «κλιματική κρίση» για το ολοκαύτωμα του Έβρου

«Η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή ”συναντήθηκαν” στο δάσος της Δαδιάς», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης αποσείοντας τις ευθύνες για το κυβερνητικό φιάσκο
Δεν σταματούν την κοροϊδία: Και ο Δημήτρης Καιρίδης πέταξε το μπαλάκι στην «κλιματική κρίση» για το ολοκαύτωμα του Έβρου

Δημήτρης Καιρίδης – Πυρκαγιές: Ενώ οι πυρόπληκτες περιοχές μετρούν τις πληγές τους από την ανυπολόγιστη καταστροφή που είχαν από τις πυρκαγιές που σάρωσαν τη χώρα τις τελευταίες μέρες, στελέχη της κυβέρνησης δεν σταματούν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό με προκλητικές δηλώσεις που η μία ανταγωνίζεται σε γραφικότητα την άλλη.

Μετά τις εξοργιστικές δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, που την μία μέρα απέδιδε τις φωτιές που ξεπηδούσαν από το πουθενά στην… κλιματική κρίση, και την επόμενη «θυμήθηκε» ότι υπάρχουν εμπρηστές, ήρθε και ο Δημήτρης Καιρίδης για να προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού, προβαίνοντας σε μία κωμικοτραγική δήλωση στο Live News.

Και τι είπε ακριβώς; Ότι στο δάσος της Δαδιάς το οποίο κατακαίγεται εδώ και 7 μέρες λόγω της παράλυσης του επιτελικού κράτους, είχαν ολέθριο… ραντεβού η μεταναστευτική κρίση και η… κλιματική αλλαγή. «Η μεταναστευτική κρίση και η κλιματική αλλαγή ”συναντήθηκαν” στο δάσος της Δαδιάς» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Είχαμε φέτος ένα δύσκολο μετεωρολογικά καλοκαίρι, το ξηρότερο, το θερμότερο, το πιο ευνοϊκό για τέτοιου τύπου πυρκαγιές. Εντάσσεται μέσα στην ευρύτερη κλιματική αλλαγή, είναι ένα διεθνές πρόβλημα», ανέφερε αρχικά ο κ. Καιρίδης, σημειώνοντας πως «όταν έχουμε 20, 30, 40, 50 πυρκαγιές την ημέρα, μπορούν αρκετές από αυτές να αντιμετωπιστούν, κάποιες ωστόσο ξεφεύγουν και έχουμε αυτά τα πολύ δραματικά αποτελέσματα».

Ασφαλώς από πουθενά δεν προκύπτει ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν το ξηρότερο και το θερμότερο σε σχέση με προηγούμενα καλοκαίρια. Πρόκειται για μια «καραμέλα» που αναμασούν συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη (το είπε και ο Β.Κικίλιας, άλλα και ο Άκης Σκέρτσος) για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. Επαναλαμβάνουν αόριστα έναν ισχυρισμό, χωρίς να παρουσιάζουν κανένα στοιχείο που να τον επιβεβαιώνει.

Η μόνη… συνάντηση που υπήρξε στη Δαδιά, ήταν η συνάντηση ενός απροστάτευτου νομού με ένα ανίκανο επιτελικό κράτος. Παρά το γεγονός ότι το δάσος της Δαδιάς κάηκε και πέρυσι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έπραξε τίποτε το ουσιαστικό στον τομέα της δασοπροστασίας και της επιτήρησης των δασών, σε μια ευαίσθητη περιοχή που αποτελεί μόνιμο πέρασμα για τις ροές των λαθρομεταναστών.

Οι απελπισμένες προσπάθειες του κ. Καιρίδη να πετάξει το μπαλάκι στην κλιματική κρίση για το ολοκαύτωμα του Έβρου, πλέον δεν πείθουν κανέναν. Το ίδιο γραφικός είναι και ο ισχυρισμός του για δήθεν «διεθνές πρόβλημα», αφού τα επίσημα στοιχεία τον διαψεύδουν και δείχνουν πως η καταστροφή που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Συγκεκριμένα το σύστημα Copernicus καταγράφει μια βιβλική καταστροφή που συμβαίνει κατ΄εξοχήν στη χώρα μας, αφού πως το 2023 έχει καεί 11 φορές μεγαλύτερη καμένη έκταση από τον ΜΟ της ΕΕ, και η Ελλάδα «φιγουράρει» στην κορυφή της Ευρώπης, με τεράστια διαφορά καμένων εκτάσεων από τον δεύτερο.

Καιρός λοιπόν να αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της γι’ αυτή τη βιβλική καταστροφή και να σταματήσουν οι φθηνές δικαιολογίες. Ο λαός θέλει άμεσα απαντήσεις, για να μάθει ποιοι καίνε την πατρίδα του και το μέλλον του. Όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση, οι αυξημένες ροές μεταναστών που κρύβονται στο δάσος της Δαδιάς, και οι καταγγελίες των κατοίκων που μιλούν για ανεξέλεγκτη κατάσταση, αναδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης στο να προστατεύσει τα εθνικά σύνορα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν σταματούν την κοροϊδία: Και ο Δημήτρης Καιρίδης πέταξε το μπαλάκι στην «κλιματική κρίση» για το ολοκαύτωμα του Έβρου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.