ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν.
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι δραματική καθώς οι τρομοκράτες ταλιμπάν σπέρνουν τον θάνατο σε όσους δεν υποδηλωθούν και πλέον ο φόβος στην Ευρώπη για μεγάλες προσφυγικές ροές «φουντώνει».

Η Ελλάδα μάλιστα έχοντας την Τουρκία ως γείτονά της έχει κάθε λόγο να φοβάται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εκμεταλλευθεί την κατάσταση ώστε να γεμίσει την χώρα μας με μουσουλμάνους μετανάστες.

Θυμόμαστε άλλωστε πέρσι την εισβολή που προσπάθησε να κάνει η Τουρκία στον Έβρο χρησιμοποιώντας πρόσφυγες (αλλα κυρίως λαθρομετανάστες τότε).

Έτσι σήμερα (20/8) το απόγευμα (19:30) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο προκειμένου να λάβει διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και πως οι δύο χώρες θα αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα.

Άλλωστε ήδη η Τουρκία κατασκευάζει με με ταχύτατους ρυθμούς τείχος στα σύνορά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και, άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα. Γι αυτό άλλωστε και ενισχύεται ο φράχτης στον Έβρο,  ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί.

Ήδη στη Ευρώπη έχει σημάνει «συναγερμός» μετά και την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν καθώς η ανησυχία για μία νέα, σφοδρή μεταναστευτική -προσφυγική κρίση θεωρείται δεδομένη με το ενδεχόμενο της επανάληψης των μαζικών μεταναστευτικών ροών του 2015 να είναι προ των πυλών.

Ήδη, στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η συζήτηση έχει εκκινήσει για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να μετριαστεί -ή ακόμη και να αναχαιτιστεί η διαφαινόμενη μεταναστευτική «εισβολή».

Διαβάστε επίσης:

Παλιό βίντεο με εκτέλεσή γυναίκας στη Συρία κάνει τον γύρο του διαδικτύου για καινούργιο στο Αφγανιστάν – Δείτε το! Σοκαριστικό!

Αφγανιστάν: Ξέφυγε στο Κατάρ Αφγανή pop star

Ταλιμπάν: Κίνδυνος μεγάλων τρομοκρατικών χτυπημάτων – Η νίκη τους ενθαρρύνει τους ισλαμιστές

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.