Μύκονος: Πρακτικές Μυκόνου υιοθετούν επιχειρηματίες σε κάθε τουριστικό προορισμό, νοικιάζοντας σε πολύ υψηλές τιμές ξαπλώστρες.

Πρακτικές Μυκόνου υιοθετούν όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες σε κάθε τουριστικό προορισμό, νοικιάζοντας σε πολύ υψηλές τιμές ξαπλώστρες,

Μύκονος: Τη… χάρη του πιο ακριβού ελληνικού νησιού ζήλεψαν επιχειρήσεις και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, επιβάλλοντας τιμές… κοσμηματοπωλείου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη… πρωταθλήτρια στην ακρίβεια Μύκονο μία ξαπλώστρα κοστίζει όσο το ενοίκιο ενός διαμερίσματος για έναν μήνα!

Πλέον και άλλες τουριστικοί προορισμοί στην χώρα υιοθετούν αυτές τις εξωφρενικές τιμές, με τις οργανωμένες παραλίες να είναι πλέον απλησίαστες για μια μέση ελληνική οικογένεια.

Όπως στη Χαλκιδική. Για παράδειγμα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής το αντίτιμο που πληρώνουν οι επιχειρήσεις στον Δήμο για τη χρήση της παραλίας είναι μόλις 18 ευρώ το τετραγωνικό και υπάρχουν beach bar και ζητούν από τους πελάτες τους ελάχιστη κατανάλωση 50 ευρώ το άτομο!

Το περιθώριο κέρδους είναι τεράστιο για τους επιχειρηματίες είναι τεράστιο ειδικά στη Μύκονο όπου η τιμή για δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ ή και περισσότερο, την ώρα που η επιχείρηση πληρώνει μόλις 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλη την τουριστική σεζόν.

Η επιχείρηση οφείλει να αναγράφει την τιμή πάνω στην ξαπλώστρα, όμως αυτό λίγοι το κάνουν.

«Ναι χρεώνουν και 50 και 100 ευρώ και 150 την ξαπλώστρα. αναλόγως αν είναι πρώτη, δεύτερη γραμμή, τρίτη» λέει ένας λουόμενος, ενώ μία άλλη προσθέτει: «Έχουν φτάσει πάρα πολύ ακριβά. Είναι τιμές που δεν μπορεί να πιάσει ο μέσος καταναλωτής που ήρθε για παραλία».

Ακόμη και στην Αττική υπάρχουν παραλίες που απαιτούν για μια ξαπλώστρα κι έναν καφέ όσο ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο!

Το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινά ελέγχους για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας στις οργανωμένες παραλίες και τα beach bar.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες στη Μύκονο Αυστραλός τουρίστας πλήρωσε το… βάρος σε… χρυσάφι για να φάει «μασημένα» καλαμαράκια!

Μύκονος: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ