ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μαχαίρι στο κόκκαλο βάζει η κυβέρνηση για την ακρίβεια: Να κρατάτε μικρότερο καλάθι στο σούπερ μάρκετ είπε ο Πέτσας

Κίνηση ματ στην ακρίβεια έκανε η κυβέρνηση, αφού ο Στέλιος Πέτσας σύστησε στους πολίτες να διαλέγουν μικρότερο καλάθι για τα ψώνια τους.
Το μαχαίρι στο κόκκαλο βάζει η κυβέρνηση για την ακρίβεια: Να κρατάτε μικρότερο καλάθι στο σούπερ μάρκετ είπε ο Πέτσας

Στέλιος Πέτσας: Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενίσχυσε το ηθικό της χειμαζόμενης από την ενεργειακή ακρίβεια χώρας, προτρέποντας τον κόσμο να κάνει… υπομονή για να τελειώσει ο χειμώνας, και αφού ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μας υπενθύμισε να πατάμε το off στον θερμοσίφωνα και να μην αφήνουμε το πολύφωτο αναμμένο, ήρθε η σειρά του Στέλιου Πέτσα να παραδώσει μαθήματα οικιακής οικονομίας, καλώντας τους πολίτες να «κρατάνε μικρό καλάθι» και να κάνουν «καλό σχεδιασμό» στα έξοδα τους.

«Να κρατάμε μικρό καλάθι, να λέμε συνεχώς στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις ότι θα πρέπει όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση, εμείς από πλευράς μας σας στηρίζουμε με μειώσεις φόρων λελογισμένα,  με αυξήσεις του διαθέσιμου εισοδήματος, πάλι λελογισμένα, αλλά κι εκείνοι θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η κατάσταση δεν ήρθε για να φύγει σε έναν μήνα και θα συνεχίσει για αρκετούς μήνες, δυστυχώς» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Πέτσας.

Ενώ όταν οι δημοσιογράφοι του απάντησαν πως αυτοί που θα κρατούν μικρό (ή και καθόλου) καλάθι στο σούπερ μάρκετ θα είναι οι πολίτες, ο κ. Πέτσας σχολίασε:

«Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς υπερβολές φυσικά, αλλά να καταλαβαίνουμε ότι ένας πόλεμος έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Πρέπει πραγματικά αυτό να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας».

Απορεί κανείς μέχρι που μπορεί να φτάσει η ιταμότητα κυβερνητικών στελεχών, όταν – την ώρα που θερίζονται νοικοκυριά από την ακραία ακρίβεια – αυτοί συμπεριφέρονται σαν «life coaches», σαν οικονομικοί σύμβουλοι, ή σαν δάσκαλοι δημοτικού που μαθαίνουν στα παιδάκια την αποταμίευση.

Αντί να παρθούν ριζικά μέτρα για να χτυπηθεί η ακρίβεια στη ρίζα της, να εξαφανιστούν τα παρασιτικά καρτέλ και τα μονοπώλια, να γίνουν γενναίες φοροελαφρύνσεις, και να μπουν σε πλήρη λειτουργία τα λιγνιτικά εργοστάσια, βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο αστείων συμβουλών για «καλό σχεδιασμό» λες και τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν ξέρουν εδώ και χρόνια τι σημαίνει να ζεις στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων σου.

Ο κόσμος ζητά άμεσες λύσεις με το να «σπάσουν αυγά» στην κυβέρνηση, και όχι να προσβάλλεται η νοημοσύνη του με παρηγορητικά λόγια φθηνού και ανέξοδου λαϊκισμού. Είναι ο ίδιος αγανακτισμένος κόσμος που πριν λίγο καιρό είδε να μοιράζονται αφειδώς δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με τις «λίστες Πέτσα» και σήμερα ακούει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να μιλάει για «λελογισμένη» στήριξη και να ζητά να μην γίνονται «υπερβολές».

Ακόμα και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, υπήρξε μεγάλη εκτίναξη της ακρίβειας και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είχε ήδη αρχίσει να αγοράζει με λίστες τα απολύτως απαραίτητα και να μικραίνει τα καλάθια του σούπερ μάρκετ. Οπότε δεν μπορεί να ισχυρίζεται σήμερα ο κ. Πέτσας πως η ακρίβεια γεννήθηκε ξαφνικά από τον Ρωσο – ουκρανικό πόλεμο…

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μαχαίρι στο κόκκαλο βάζει η κυβέρνηση για την ακρίβεια: Να κρατάτε μικρότερο καλάθι στο σούπερ μάρκετ είπε ο Πέτσας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.