«Το τέρας του Κάβου»

Κακοποιημένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρέθηκε η 34χρονη Αλβανίδα που είχε εξαφανιστεί. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ευρήματα βιασμού η γυναίκα υπέδειξε ως δράστη της επίθεσης τον Δημήτρη Ασπιώτη, γνωστό και ως «Το τέρας του Κάβου» από την προ δεκαετίας υπόθεση βιασμών Βρετανίδων στην Κέρκυρα. Στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμης, εντελώς τυχαία, εντοπίστηκε η 34χρονη...

Κακοποιημένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρέθηκε η 34χρονη Αλβανίδα που είχε εξαφανιστεί.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ευρήματα βιασμού η γυναίκα υπέδειξε ως δράστη της επίθεσης τον Δημήτρη Ασπιώτη, γνωστό και ως «Το τέρας του Κάβου» από την προ δεκαετίας υπόθεση βιασμών Βρετανίδων στην Κέρκυρα.

Στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου Λευκίμης, εντελώς τυχαία, εντοπίστηκε η 34χρονη Αλβανίδα που αγνοούνταν από την Παρασκευή από περιπολικό όχημα που ανήκει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ούσα σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση, μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τις τελευταίες ώρες νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Καταθέτοντας στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης, υπέδειξε ως δράστη της επίθεσης εναντίον της, τον αναζητούμενο Δημήτρη Ασπιώτη.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη του είναι ζήτημα χρόνου καθώς οργώνουν τα σημεία στα οποία πιθανολογείται ότι κρύβεται το «τέρας του Κάβου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλάζουν πολλά σε ξενοδοχεία, πισίνες, παραλίες

Τα τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης Ασπιώτης που αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, κοιμόταν σε μια καλύβα και ζούσε από το φαγητό που του παρείχε ο κόσμος.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τη στιγμή που ο 47χρονος θα αναγκαστεί να ξεμυτίσει από την κρυψώνα του προκειμένου να αναζητήσει τροφή και νερό. Αν και έχει συνηθίσει να ζει σαν αγρίμι, η περιοχή στην οποία εκτιμάται ότι κρύβεται δεν είναι μεγάλη, οπότε αργά η γρήγορα θα καταφέρουν να τον πιάσουν.

Μάλιστα την τελευταία φορά που τον αναζήτησαν, όταν κατηγορήθηκε για τον βιασμό έξι γυναικών η επιχείρηση της Αστυνομίας, είχε διαρκέσει δέκα ολόκληρες μέρες.

Να θυμίσουμε ότι η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 32χρονος σύντροφός της, από την Αλβανία, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές πως πριν από ένα 24ωρο ξύπνησε το πρωί και δεν τη βρήκε στο σπίτι τους, ενώ όπως επεσήμανε, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον Ασπιώτη που μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το Τέρας του Κάβου»: Τι έλεγε πέρσι ο βιαστής όταν έμεινε ελεύθερος!

Ο Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.

Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά “δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ. Η υπεράσπιστή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, Κατερίνα Λάτσα, που είχε αναδείξει την υπόθεση, «Όταν ο Ασπιώτης αποφυλακίστηκε κάποιοι από την περιοχή είδαν ότι δεν έχει ούτε ένα φάει κυριολεκτικά και πως θα πέθανε εάν δεν τον βοηθούσαν. Οπότε του έδιναν ένα πιάτο φαγητό και τα τσιγάρα του. Και ο ίδιος υπήρξε θύμα κακοποίησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, βιώνοντας αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια».