ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Είχε δείξει 5338 νεκρούς εκτός ΜΕΘ πριν 2 μήνες και κανείς δεν το κατάλαβε

2 μήνες πριν ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε δείξει με τον τρόπο χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ
Τσιόδρας: Είχε δείξει 5338 νεκρούς εκτός ΜΕΘ πριν 2 μήνες και κανείς δεν το κατάλαβε

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα είναι το θέμα των τελευταίων ωρών και έχει εξιτάρει την αντιπολίτευση ενώ προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση. Ο Σωτήρης Τσιόδρας όμως δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Το έχει ξανακάνει πριν 2 μήνες με έναν έμμεσο τρόπο όμως που δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν. Το Sportime πριν λίγες μέρες σας είχε αναφέρει κάποιους αριθμούς. Ηρθε η στιγμή όμως να δείξουμε όλα τα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά που ήταν ήδη δημοσιοποιημένα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε με εκνευρισμό πως δεν υπάρχουν στοιχεία για μεγαλύτερη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

Τα στοιχεία τα είχε παρουσιάσει ο Σωτήρης Τσιόδρας σε ζωντανή σύνδεση σε όλη την Ελλάδα. Ηταν στις 20 Οκτωβρίου όταν αιφνιδίως ο Τσιόδρας μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε ξανά στις οθόνες μας για να μας δείξει πως ο εμβολιασμός σώζει. Με τους εμβολιασμούς , είχε πει τότε, αποφύγαμε 8400 θανάτους. Με μια διαφορετική ανάγνωση των αριθμών που ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε όμως, βλέπουμε την πικρή αλήθεια Σε διάστημα 9 μηνών οι θάνατοι που σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ ήταν τουλάχιστον το 54% των συνολικών θανάτων.

Συγκεκριμένα είχαμε τουλάχιστον 5338 νεκρούς εκτός ΜΕΘ ενώ οι θάνατοι σε ΜΕΘ ήταν 4542.

Ακολουθεί η ανάλυση που εκθέτει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τσιοδρας νεκροι
Εικόνα 1

Η παρουσίαση είχε στοιχεία μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου 2021. Όπως μπορούμε να δουμε στο συνολικό διάστημα της μελέτης είχαμε 9880 συμβάντα (νεκρούς). Παρά το ότι η παρουσίαση δεν ανέφερε την περίοδο της μελέτης, με μια απλή έρευνα βρίσκει κανείς ότι η ημερομηνία έναρξης της ήταν η 11η Ιαουαρίου, αφού από τότε μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου έχουμε 9880 νεκρους από covid. 9 μήνες δηλαδή ακριβώς.

 

Τσιοδρας ΜΕΘ

Εικόνα 2

H δεύτερη εικόνα μας δείχνει πόσα περιστατικά κορονοϊου οδηγήθηκαν σε ΜΕΘ. Συνολικά όλα τα συμβάντα (ανεμβολίαστοι αλλά και εμβολιασμένοι με όλα τα εμβόλια) ήταν 6773 όπως μπορούμε να δούμε δεξιά στην εικόνα.

 

Στις 11 Οκτωβρίου διαβάζουμε στην ημερήσια έκθεση πως από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει συνολικά 3212 ασθενείς από την αρχή της πανδημίας. Αντίστοιχα στις 11 Ιανουαρίου η έκθεση μας ενημέρωνε πως είχαν εξέλθει μέχρι τότε 962 ασθενείς.  Αρα το 9 μηνο που εξετάζουμε εξήλθαν από τις ΜΕΘ 2250 άτομα.

 

Στις 11 Οκτωβρίου παρέμεναν στις ΜΕΘ, σύμφωνα με την ημερήσια επίσημη ανακοίνωση 331 άτομα. Στις 11 Ιανουαρίου στις ΜΕΘ υπήρχαν 350.

 

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, δείχνουν τον τραγικό αριθμό των Θανάτων σε ΜΕΘ. Μιλάμε για 350+6773-2250-331 = 4542 νεκρούς μέσα σε ΜΕΘ.  Οι συνολικοί θάνατοι όπως είδαμε στην πρώτη διαφάνεια ήταν 9880, οπότε οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ ήταν 5338. Το 54% δηλαδή των θανάτων σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

 

Τα στοιχεία που προκύπτουν για τους θανάτους σε ΜΕΘ είναι απόλυτα συμβατά με τη νεα μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα. Το ποσοστό των θανάτων στα περιστατικά ΜΕΘ ήταν 67% (62,2% δίνει η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα).

 

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ

Συμφωνα με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα , το ποσοστό θανάτων σε νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ είναι 62,2% ενώ εκτός ΜΕΘ το ποσοστό θανατων σε υψηλού κινδύνου περισταστικά ήταν 88,4%. Τα παραπάνω ποσοστά δείχνουν πως αν οι 5338 είχαν μπει σε ΜΕΘ τότε από αυτους μπορεί να είχαν σωθεί 1582 συνάνθρωποί μας!

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

Ολα τα παραπάνω αφορούν σε μια περίοδο πολύ καλύτερα διαχειρίσιμη απο αυτή που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Ολα δείχνουν οτι οι δείκτες πλέον ειναι πολύ χειρότεροι αφού η πληρότητα του ΕΣΥ σε μονάδες ΜΕΘ πλέον εχει ακουμπήσει το 100%. Δυστυχώς δεν έχουμε δει ακόμα τους χειρότερους αριθμούς, αυτους που ζουμε αυτές τις μέρες.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δείτε την παρουσίαση που είχε κάνει τότε ο Σωτήρης Τσιόδρας με όλα τα στοιχεία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: Είχε δείξει 5338 νεκρούς εκτός ΜΕΘ πριν 2 μήνες και κανείς δεν το κατάλαβε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.