ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: «Αν έχεις εμβολιαστεί δεν χρειάζεσαι self test»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του μίλησε για τα εμβόλια αλλά και τα self test.
Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: «Αν έχεις εμβολιαστεί δεν χρειάζεσαι self test»

Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του μίλησε για τα εμβόλια αλλά και τα self test.

Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΙ για την κατάσταση με τον Κορονοϊό και μεταξύ άλλων τόνισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν και self test.

Χαρακτηριστικά τόνισε ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος πως: «Μικρότερη από 1% είναι πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός σε κορονοϊό ενώ έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και έχουν περάσει 15 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης».

«Άρα κατ’ ουσία αυτοί δεν χρειάζεται να κάνουν τα τεστ», πρόσθεσε ο καθηγητής στον ΣΚΑΙ.

Επικαλέστηκε δύο μελέτες που έγιναν σε υγειονομικούς που εργάζονται σε νοσοκομεία σύμφωνα με τις οποίες το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ ήταν 1% στη μία μελέτη και 0,05% στη δεύτερη μελέτη.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αλέξανδρος Τσαπέλος, τόνισε στην ίδια εκπομπή ότι τα ΑΜΚΑ των εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις θα πρέπει να αφαιρεθούν από την πλατφόρμα για τα self tests.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στην χορήγηση των self test στα άτομα ηλικίας έως 67 ετών, δεδομένου ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα είναι εργασιακά ενεργή.

25η Μαρτίου – Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα για την Ελληνική Επανάσταση!

Θεοχάρης για τουρισμό: «Το άνοιγμα μπορεί να γίνει και πριν τις 14/5»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: «Αν έχεις εμβολιαστεί δεν χρειάζεσαι self test»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.