ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Οικονόμου: Υπέρογκο ανεξόφλητο δάνειο έχει ο βουλευτής που έλεγε «τζαμπατζήδες» τους πολίτες!

O Βασίλης Οικονόμου έλεγε πως «η εποχή του τζάμπα πέρασε», άλλα ο ίδιος χρωστά τεράστιο ποσό από το 2007, σχεδόν χωρίς να το εξυπηρετεί.
Βασίλης Οικονόμου: Υπέρογκο ανεξόφλητο δάνειο έχει ο βουλευτής που έλεγε «τζαμπατζήδες» τους πολίτες!

Βασίλης Οικονόμου: Τρανή απόδειξη της απίστευτης υποκρισίας που διακρίνει βουλευτές της κυβέρνησης που από τη μία κουνούν το δάχτυλο στον ελληνικό λαό και από την άλλη οι ίδιοι ζουν στον κόσμο του… «τζάμπα», είναι η δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες όταν ο κ. Οικονόμου έδωσε ένα απίστευτο ρεσιτάλ αναλγησίας, όταν ρωτήθηκε για τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος που γίνονται σε πολίτες που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες χρεώσεις. Ο βουλευτής τότε είχε… επιπλήξει όσους δεν μπορούν να πληρώσουν, λέγοντας πως τελείωσε «η… εποχή του τζάμπα» και πως οι πολίτες «θα πρέπει να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», προκαλώντας σάλο αντιδράσεων.

Φαίνεται πως ο ίδιος ο κ. Οικονόμου όμως, είναι εντελώς ανακόλουθος σχετικά με τα όσα εξοργιστικά ζητά από τον λαό, αφού χρωστάει μεγάλο υπόλοιπο δανείου εδώ και… 15 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο γυρολόγος των πολιτικών παρατάξεων που έχει περάσει από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Άρμα Πολιτών και τώρα βρίσκεται στη ΝΔ, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του έχει εξαιρετικά μεγάλες οφειλές σε δάνειο, που όμως σχεδόν δεν εξυπηρετούνται.

Ο βουλευτής έλαβε δάνειο στις 29/1/2007 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 300.000 ευρώ, και σήμερα χρωστάει ακόμα 254.265 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 15 χρόνια αποπλήρωσε μόλις 45.735 ευρώ. Η ημερομηνία λήξης της υποχρέωσης δε, τοποθετείται σε… σουρεαλιστικό χρόνο, αφού η δυνατότητα εξυπηρέτησης λήγει στις 30 Ιουνίου του… 2047!

Έτσι, από τη μία ο πολίτης παραμένει όμηρος των ληστρικών ρητρών αναπροσαρμογής και παλεύει να κρατήσει το σπιτικό του με τις ανεπαρκείς επιδοτήσεις του «power pass» και από την άλλη ακούει τον Βασίλη Οικονόμου των 18 ακινήτων και των οφειλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε προκλητικά ευνοϊκά δάνεια, να του μιλάει για την εποχή του τζάμπα που… πέρασε!

Ένας βουλευτής που διαπρέπει στο «δανεικά και αγύριστα», είχε το θράσος να ασκήσει κριτική στο μέσο νοικοκυριό λέγοντας ούτε λίγο – ούτε πολύ πως οι διακοπές στο ρεύμα είναι δικαιολογημένες. Και πως για όλα αυτά φταίει η… νοοτροπία του νεοέλληνα, που έχει γαλουχηθεί στο «τζάμπα», ενώ ο ίδιος ο κ. Οικονόμου για 15 χρόνια εκμεταλλεύεται την βουλευτική του ιδιότητα για να «δραπετεύει» συνεχώς από τις υποχρεώσεις του.

Πραγματικά δεν έχει όριο η υποκρισία. Σε μια εποχή που ο λαός υποφέρει από την ακρίβεια και παρακολουθεί την κυβέρνηση να μην παίρνει ριζικές αποφάσεις, παρά μόνο ημίμετρα, βουλευτές της ΝΔ συμπεριφέρονται ως «ανώτερη τάξη» που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, και μάλιστα κατηγορούν τους φτωχούς γιατί είναι… φτωχοί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλης Οικονόμου: Υπέρογκο ανεξόφλητο δάνειο έχει ο βουλευτής που έλεγε «τζαμπατζήδες» τους πολίτες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.