ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Κικίλιας: Υποκρισία και εμπαιγμός – Χθες απέδιδε τις πυρκαγιές στην κλιματική κρίση και σήμερα έγινε «οργισμένος τιμωρός» των εμπρηστών!

Μέσα σε ένα 24ωρο ο Βασίλης Κικίλιας άλλαξε το αφήγημά του, και από εκεί που επικαλούταν κλιματικά παραμύθια, ξαφνικά ανακάλυψε τους εμπρηστές!
Βασίλης Κικίλιας: Υποκρισία και εμπαιγμός – Χθες απέδιδε τις πυρκαγιές στην κλιματική κρίση και σήμερα έγινε «οργισμένος τιμωρός» των εμπρηστών!

Βασίλης Κικίλιας – Πυρκαγιές: Πολύ αργά για «δάκρυα» και στημένες εκρήξεις θυμού για τους εμπρηστές, θα μπορούσε να πει κάποιος για τη σημερινή «οργισμένη» δήλωση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Μόλις στη χθεσινή ανακοίνωσή του, ο κ. Κικίλιας ενέπαιξε ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό, αποδίδοντας το πρωτοφανές ντόμινο πυρκαγιών στη χώρα, στην… κλιματική κρίση, δηλώνοντας ότι «το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα».

Μετά τη μαζική κατακραυγή του κόσμου για τις γραφικές δηλώσεις Κικίλια, και αφού έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ ότι στον Αυλώνα είχαμε 12 διαφορετικές εστίες φωτιάς και συλλήψεις 4 εμπρηστών για Μενίδι και Αυλώνα, ο… μαθητευόμενος Βασίλης Κικίλιας «ανακάλυψε» ξαφνικά ότι οι φωτιές δεν ανάβουν μόνες τους και ότι σε αυτή την χώρα υπάρχουν και κάτι μυστήριοι τύποι που λέγονται εμπρηστές. Και ορμώμενος από τη συνταρακτική ανακάλυψή του, βγήκε να κάνει σεμινάρια «τζάμπα μαγκιάς». Και φυσικά να καλύψει τη χθεσινή του κοροϊδία, με μια νέα, σημερινή.

Πάμε τώρα και σε κάποιες λεπτομέρειες, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του «δουλέματος». Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε στην κάμερα με σακάκι, για να ενημερώσει τον λαό για την… άτιμη κλιματική αλλαγή που μας καταστρέφει τη χώρα, την ίδια στιγμή που δεκάδες μαρτυρίες βοούσαν για αλλεπάλληλες προσπάθειες εμπρησμού στον Έβρο, στη Ροδόπη, στην Αλεξανδρούπολη, στον Ασπρόπυργο, στο Λαύριο και αλλού.

Ούτε ένα 24ωρο μετά, ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε στην κάμερα με πουκάμισο και… σηκωμένα μανίκια για να δείξει πως βρίσκεται σε κατάσταση… εγρήγορσης και αποφασιστικότητας, αφού όμως έχουν περάσει 6 ολόκληρες μέρες που οι εμπρηστές κάνουν «πάρτι» σε ολόκληρη τη χώρα, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραμύθιαζε τον λαό με το κλασσικό «ποίημα» της κλιματικής κρίσης.

Θυμίζοντας κάτι από Λίαμ Νίσον, στην ταινία «Η Αρπαγή», ο Βασίλης Κικίλιας με σκαιό ύφος απευθύνθηκε στους εμπρηστές και τους είπε «θα σας ψάξω και θα σας βρω». Για την ακρίβεια είπε: «Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές». Για να προσθέσει την κινηματογραφική ατάκα: «Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις».

Τώρα δύο τινά υπάρχουν. Ή ο Βασίλης Κικίλιας ανακάλυψε την… Αμερική ή ο ελληνικός λαός διαπίστωσε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Κικίλιας μας «δουλεύει» ψιλό γαζί. Προφανώς συμβαίνει το δεύτερο. Ο υπουργός εν μία νυκτί άλλαξε το αφήγημά του σαν τσαλακωμένο… πουκάμισο, και εκεί που έκρυβε την ανεπάρκειά του πίσω από την κλιματική κρίση, τώρα την κρύβει πίσω από τους εμπρηστές. Γενικώς πουλάει τρέλα, και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως άλλωστε είναι η φιλοσοφία ολόκληρης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ότι θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ο αποτυχημένος Βασίλης Κικίλιας είναι παραπάνω από αυτονόητο. Η «οργή» του υπουργού που έμαθε ότι υπάρχουν εμπρηστές μέσα σε ένα βράδυ, κάθε άλλο παρά πειστική είναι, άλλα η οργή του λαού απέναντι σε αυτήν την κοροϊδία, είναι πέρα για πέρα αληθινή…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλης Κικίλιας: Υποκρισία και εμπαιγμός – Χθες απέδιδε τις πυρκαγιές στην κλιματική κρίση και σήμερα έγινε «οργισμένος τιμωρός» των εμπρηστών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.