Μήπως καις άδικα παραπάνω βενζίνη; Δες πώς θα μειώσεις την κατανάλωση καυσίμου, την ώρα που οι τιμές ετοιμάζονται να...πάρουν την ανηφόρα.

Μήπως καις άδικα παραπάνω βενζίνη; Δες πώς θα μειώσεις την κατανάλωση καυσίμου, την ώρα που οι τιμές ετοιμάζονται να... ξαναπάρουν την ανηφόρα.

H νέα απότομη αύξηση τόσο στη βενζίνη όσο και στο πετρέλαιο φαντάζει ως ιδανική «ευκαιρία» για την εφαρμογή κάποιων πολύ εύκολων tips ώστε να μεγιστοποιήσετε την οικονομία καυσίμου και να μην επιβαρύνετε το πορτοφόλι σας.

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει το ελάχιστα γνωστό κόλπο με τα παπούτσια που μειώνει την κατανάλωση στο αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ορισμένα εξαρτήματα που επηρεάζουν σημαντικά τη μείωση καυσίμου, γλιτώνοντας βενζίνη.

Η σκέψη πολλών θα πάει στη χρήση του κλιματιστικού, το οποίο μπορεί να αποδεικνύεται ευεργετικό όταν η ζέστη ανεβαίνει και δημιουργούνται συνθήκες καύσωνα, ωστόσο επιβαρύνει την κατανάλωση.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Ένα φιλμ στα πίσω παράθυρα θα μπορέσει να μειώσει τη θερμοκρασία της καμπίνας ενός αυτοκινήτου, μειώνοντας έτσι την εκτενή χρήση του κλιματισμού.

Βενζίνη: Ο ρόλος των ελαστικών

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τα ελαστικά έχουν τεράστια σημασία αρχικά για την ασφάλεια κατά τη μετακίνηση και εν συνεχεία στην κατανάλωση του αυτοκινήτου.

Η φροντίδα και η χρήση σωστών πιέσεων στα ελαστικά λοιπόν αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες. Τα ελαστικά χάνουν περίπου 1 psi το μήνα. Εάν έχετε ελαστικά με χαμηλότερη πίεση από αυτή που συνιστάται, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση, τη μακροζωία των ελαστικών και την οικονομία καυσίμου.

Μάλιστα, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης μπορούν να είναι πολύ πιο αποδοτικά ως προς το καύσιμο από τα συμβατικά ελαστικά.

Έρευνα που είχε διεξάγει το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας έδειξε ότι η χρήση ελαστικών χαμηλής αντίστασης προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου που φτάνει περίπου το 3%. Σε πρώτη ανάγνωση, το συγκεκριμένο ποσοστό δεν ακούγεται μεγάλο, αλλά με την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση.