ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βενζίνη – Πετρέλαιο: Νέα απότομη αύξηση – Που θα φτάσουν οι τιμές

Νέα εκτόξευση των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο!
Βενζίνη – Πετρέλαιο: Νέα απότομη αύξηση – Που θα φτάσουν οι τιμές

Βενζίνη – Πετρέλαιο: Η ακρίβεια δίνει καθημερινά χτυπήματα στον ελληνικό λαό καθώς μετά την αύξηση των τιμών στο ρεύμα που έφερε νέα χαράτσια, νέα απότομη αύξηση αναμένεται να υπάρξει τόσο στη βενζίνη όσο και στο πετρέλαιο.

Οι αυξήσεις στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή καθώς η μετακίνηση μέσω οχημάτων θα γίνει αντικείμενο για… λίγους.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θα χτυπήσουν κόκκινο, τη στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση σκέφτεται να μην δώσει το Fuel Pass 3 προκειμένου να στηρίξει τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Βενζίνη – Πετρέλαιο: Νέα απότομη αύξηση – Που θα φτάσουν οι τιμές

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, η μικρή πτώση της τιμής των καυσίμων αναμένεται να έχει νέες ανατιμήσεις που θα φέρουν και πάλι μια σοκαριστική αύξηση.

Ειδικότερα, η τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των 2,1 έως 2,15 ευρώ το λίτρο από λίγο κάτω από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα.

Αντίστοιχη όμως αναμένεται να είναι η άνοδος στη τιμή και για το diesel κίνησης που αναμένεται να πλησιάσει εκ νέου τα 1,9 ευρώ το λίτρο από τα 1.7 ευρώ που βρίσκεται σήμερα.

Άσχημα θα είναι τα μαντάτα και για το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση κατά 10 λεπτά το λίτρο τις επόμενες ημέρες.

Αυτή η αύξηση θα προκύψει από το γεγονός ότι στις διεθνείς αγορές, το πετρέλαιο πλησίασε τα 102 δολάρια το βαρέλι, τη στιγμή που τις προηγούμενες ημέρες κόστιζε περίπου 10 δολάρια λιγότερα.

Η άνοδος στη τιμή του Brent είναι περίπου 11% κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να αναμένουμε μία αύξηση στις λιανικές τιμές των καυσίμων.

Έτσι, για ακόμη μια φορά, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να ματώσουν οικονομικά προκειμένου να μπορέσουν να μετακινήσουν τα οχήματα τους με σκοπό να εξυπηρετηθούν.

Φυσικά, το κόστος ζωής στην Ελλάδα ανεβαίνει επικίνδυνα τη στιγμή που η φτώχεια χτυπάει σε καθημερινή βάση τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία και έχουν οδηγηθεί με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, σε οικονομικό τέλμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βενζίνη – Πετρέλαιο: Νέα απότομη αύξηση – Που θα φτάσουν οι τιμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.