ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεφεύγει ο εσωκομματικός «πόλεμος» στη ΝΔ, για τους γκέι γάμους: Ο Παύλος Μαρινάκης έβγαλε στη «σέντρα» τον Αντώνη Σαμαρά!

«Η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση -Ο Αντώνης Σαμαράς απείχε στο σύμφωνο συμβίωσης το 2015», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, αδειάζοντας τον πρώην πρωθυπουργό
Ξεφεύγει ο εσωκομματικός «πόλεμος» στη ΝΔ, για τους γκέι γάμους: Ο Παύλος Μαρινάκης έβγαλε στη «σέντρα» τον Αντώνη Σαμαρά!

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ, αφού οι στάσεις των γαλάζιων στελεχών απέναντι στο επερχόμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έχει δημιουργήσει πλέον διακριτά «στρατόπεδα» εντός της γαλάζιας παράταξης, που δεν διστάζουν πλέον να εξαπολύουν «πυρά», το ένα στο άλλο.

Ενδεικτικό του πόσο έχει ενταθεί αυτή η εσωκομματική κόντρα, είναι το απροκάλυπτο «άδειασμα» που έκανε στον Αντώνη Σαμαρά, ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στην ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών για τις δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος είπε ότι είναι ανακόλουθο ο πρωθυπουργός (δεν τον κατονόμασε αλλά εκείνον εννοούσε) να προτείνει στους διαφωνούντες βουλευτές να απέχουν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, ενώ ζητάει από τον ελληνικό λαό να ψηφίζει, για το καλό της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός είπε με νόημα: «Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;».

Σε αυτήν τη… «ρουκέτα» του Αντώνη Σαμαρά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε με ανάλογο… «πύραυλο». Είπε συγκεκριμένα ότι : «η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση και το γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ο οποίος στο σύμφωνο συμβίωσης (2015) είχε επιλέξει την αποχή».

Διπλή η μομφή του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τον Αντώνη Σαμαρά. Με το «καρφί» του, πρώτον υπονοεί ότι η στάση του πρώην πρωθυπουργού είναι υποκριτική, αφού και ο ίδιος έχει επιλέξει την αποχή στο παρελθόν, και δεύτερον τον βγάζει στη «σέντρα» ως «ακραίο» και σταθερό πολέμιο των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αφού δεν υπερψήφισε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης.

Όταν ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φτάνει στο σημείο να «καρφώνει» τον πρώην πρόεδρο του κόμματος του και τέως πρωθυπουργό, και την ίδια ώρα το Μαξίμου βρίσκει «αποκούμπι» στον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της κεντροαριστεράς, αντιλαμβάνεται κανείς το κωμικοτραγικό της υπόθεσης.

Οι ιδεολογίες έχουν γίνει διάτρητες, οι διαφορές μεταξύ των συστημικών κομμάτων έχουν γίνει διακοσμητικές, και προκειμένου να ψηφιστεί ένα «κατά παραγγελία» νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει… αντιπολίτευση στο ίδιο του το κόμμα, και η αξιωματική αντιπολίτευση τον σιγοντάρει.

Το γεγονός ότι ο Παύλος Μαρινάκης βγήκε σε ανοιχτή κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά (έστω και αν το έκανε με εκλεπτυσμένο τρόπο), δείχνει ότι πήρε το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδομήσει τον τέως πρωθυπουργό στα μάτια της κοινής γνώμης. Το αν αυτή η κόντρα είναι γνήσια ή αποτέλεσμα μιας στημένης αντιπαράθεσης για να εκτονώνεται το δεξιό κοινό της ΝΔ, θα το δείξει η συνέχεια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεφεύγει ο εσωκομματικός «πόλεμος» στη ΝΔ, για τους γκέι γάμους: Ο Παύλος Μαρινάκης έβγαλε στη «σέντρα» τον Αντώνη Σαμαρά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.