ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεμπρόστιασμα για Οικονόμου και ΣΚΑΪ – Η απόδειξη πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν σε κατάδυση με τον Κουστώ

Ξένο δημοσίευμα αποδεικνύει περίτρανα ότι όντως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν φίλος του  Ζακ Υβ Κουστώ και μάλιστα είχαν ταξιδέψει μαζί με το θρυλικό «Καλυψώ».
Ξεμπρόστιασμα για Οικονόμου και ΣΚΑΪ – Η απόδειξη πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν σε κατάδυση με τον Κουστώ

Μίκης Θεοδωράκης: Καλύτερα να… μασάς παρά να μιλάς. Το γνωμικό ταιριάζει απόλυτα στον ΣΚΑΪ για την απίστευτη ασέβεια που έδειξαν στη μνήμη που του σπουδαίου συνθέτη οι δημοσιογράφοι Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Αναστασοπούλου.

Οι τρεις τους αμφισβήτησαν το γεγονός ότι ο Θεοδωράκης ήταν φίλος τους κορυφαίου Γάλλου Ωκεανογράφου Κουστώ αλλά και ότι είχε βρεθεί στο θρυλικό σκάφος του «Καλυψώ», συμμετέχοντας μάλιστα και σε κατάδυση.

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε αυτό», είπε προκλητικά ο Οικονόμου καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι μυθομανής!

Επειδή όμως υπάρχει η φράση «Verba volant, scripta manent» που στα ελληνικά σημαίνει «Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν», τα λόγια που ειπώθηκαν ασεβώς στον «αέρα» του ΣΚΑΪ «πετούν» ενώ η ιστορία που είχε αναφέρει ο Μίκης ήταν όντως αληθινή. Γιατί καταγράφηκε και από ξένα Μέσα.

Το ταξίδι στο οποίο όντως Μίκης Θεοδωράκης καταδύθηκε, υπάρχει σε άρθρο στα αγγλικά με τίτλο: «1975-6 Cousteau expeditions in Greece», που σημαίνει «1975-76 η εξόρμηση του Κουστώ στην Ελλάδα»

Επίσης μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται η φράση: «Greek music composer Mikis Theodorakis also took a dive with the submersible», δηλαδή «ο Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συμμετείχε επίσης σε κατάδυση με το υποβρύχιο».

Διαβάστε επίσης:

Π. Γκιόλιας: Δημοσιογραφία συμμορφωμένη προς τις υποδείξεις;

Μαζέψτε τους! Το «διαφημισμένο τρίο» του ΣΚΑΙ έβγαλε «μυθομανή» τον Μίκη Θεοδωράκη (Vid)

Γιος Θεοδωράκη: «Θα σεβαστώ την τελευταία του επιθυμία»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξεμπρόστιασμα για Οικονόμου και ΣΚΑΪ – Η απόδειξη πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν σε κατάδυση με τον Κουστώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!