ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέπλυμα Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ με το αφήγημα του «ανήξερου» πρωθυπουργού: «Δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται σε κάθε υπουργείο»

Ο Δημήτρης Οικονόμου αναπαρήγαγε στον ΣΚΑΪ τη «γραμμή» της κυβέρνησης, πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για το μπάχαλο του ΟΣΕ
Ξέπλυμα Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ με το αφήγημα του «ανήξερου» πρωθυπουργού: «Δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται σε κάθε υπουργείο»

Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες ξεπλύματος των ευθυνών του πρωθυπουργού, από το δημοσιογραφικό «πλυντήριο» του ΣΚΑΪ, προκειμένου να στηριχθεί το γελοιωδέστατο αφήγημα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν ήξερε» για τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σε μια μέρα που γίνεται απεργιακός ξεσηκωμός σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με παλλαϊκό αίτημα να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Τέμπη, στον μοναχικό «πλανήτη» του ΣΚΑΪ επέλεξαν να σερβίρουν το αφήγημα του «ανήξερου» πρωθυπουργού, υποτιμώντας για ακόμη μια φορά τη νοημοσύνη των τηλεθεατών.

«Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών και να ξέρει κάθε Υπουργείο, την κάθε λεπτομέρεια», είπε με χαρακτηριστικό ζήλο ο Δημήτρης Οικονόμου σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάσει προς την κοινή γνώμη έναν πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης, ο οποίος προτιμά να δείχνει προς τα έξω ακόμα και πως είναι «διακοσμητικός» κυβερνήτης, παρά να παραδεχθεί στο ελάχιστο τα τραγικά λάθη που του αναλογούν και οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών.

Από τα λόγια του δημοσιογράφου είναι φανερό πως υπάρχει πρόθεση να ριχτεί στην «αρένα» των ευθυνών αποκλειστικά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής (άλλα μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο), για να βγει εντελώς από το κάδρο ο Μητσοτάκης.

Πέρα από κάθε έννοια λογικής, ο ΣΚΑΪ θέλει να πείσει τον κόσμο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται να παρακολουθούσε τη… μισή χώρα μέσω των υποκλοπών, άλλα δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο τι έργο επιτελεί το κάθε υπουργείο. Με λίγα λόγια, οι υπουργοί τον είχαν αφήσει στην… απ’ έξω ή ο ίδιος δεν βρήκε ούτε λίγο χρόνο από το 2019 να ασχοληθεί με το μπάχαλο του ΟΣΕ.

Και ο Δημήτρης Οικονόμου αποκαλεί… «λεπτομέρεια» το ότι δεν λειτουργούσαν ούτε καν τα βασικά συστήματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κάτι το οποίο γνώριζαν όλοι εδώ και χρόνια. Μια «λεπτομέρεια» που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους και βύθισε σε ασήκωτο πένθος δεκάδες οικογένειες, για να ακούνε σήμερα έναν δημοσιογράφο να λέει πως η ασφάλεια όλων αυτών των ανθρώπων ήταν μια «λεπτομέρεια» που διέφυγε του πρωθυπουργού.

Γενικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν ξέρει» τίποτα σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα της χώρας και το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να αποποιείται τις ευθύνες του. Δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές, δεν ήξερε για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ, για τoν βίο και την πολιτεία του Λιγνάδη, για τις δουλίτσες του Πάτση και γενικά δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για ποιο λόγο είναι πρωθυπουργός εδώ και τέσσερα χρόνια. Το ίδιο ακριβώς αναρωτιέται και ο ελληνικός λαός…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξέπλυμα Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ με το αφήγημα του «ανήξερου» πρωθυπουργού: «Δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται σε κάθε υπουργείο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.