×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Χρήσιμη παρατήρηση για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα


Λευτέρης Παυλίδης

Χρήσιμη παρατήρηση για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα


Πολύ συζήτηση αναπτύχθηκε ως προς τις αποδοχές επί των οποίων θα πρέπει να υπολογιστεί το δώρο του Πάσχα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (30/3) που έγιναν στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με το δώρο του Πάσχα.

Την ίδια στιγμή, εκφράστηκαν πολλές απόψεις σχετικά με τον υπολογισμό του, οι οποίες δεν βασιζόταν πάνω σε αυτά που η εργατική νομοθεσία προβλέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: Γιατί στην Ελλάδα είναι ακόμη ακριβή η βενζίνη;

Όπως επισήμανε στην εκπομπή Επί Του Πιεστηρίου στο Κόντρα με τον Γιώργο Σιαδήμα και σύμφωνα με το φοροτεχνικό Βελισσαράκο Ευστάθιο για τον καθορισμό των αποδοχών Δώρο Πάσχα λαμβάνονται υπόψη οι ημέρες εργασίας για τις οποίες ο μισθωτός έλαβε ή δικαιούται να λάβει μισθό σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Βελισσαράκο Ευστάθιο.

Επομένως για το Δώρο Πάσχα 2020 και τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με διοικητική πράξη από 14/3 θα ληφθούν υπόψη οι ημέρες εργασίας της περιόδου 1/1-13/3. Για την περίοδο 14/3 μέχρι 30/4 ο μισθωτός δεν είναι στη διάθεση του εργοδότη του για εργασία συνεπώς δεν δικαιούται μισθό και άρα ούτε και την αναλογία Δώρου Πάσχα.