Αφγανιστάν: Στην πόλη Καμπούλ έχουν αρχίσει να εισέρχονται οι Ταλιμπάν με τους διπλωμάτες να αποχωρούν εσπευσμένα.

Οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην Καμπούλ που είναι η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, με τους διπλωμάτες να αποχωρούν

Αφγανιστάν: Στην πόλη Καμπούλ έχουν αρχίσει να εισέρχονται οι Ταλιμπάν με τους διπλωμάτες να αποχωρούν εσπευσμένα.

Οι Ταλιμπάν συνεχίζουν να προελαύνουν προς την Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, που είναι η τελευταία πόλη στην χώρα και παραμένει ακόμα υπό των έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης, σε τοποθετήσεις που έκαναν, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press (AP) , έκαναν γνωστό πως οι Ισλαμιστές βρίσκονται στα προάστια της πρωτεύουσας.

Αφού ήδη έχουν καταφέρει να θέσουν υπό το έλεγχο τους τα προάστια της Καλαχάν, του Καραμπάχ και του Παγκμάν.

Ήδη στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει βίντεο, από τους τρομοκρατημένους κατοίκους της Καμπούλ, που δείχνουν τους Ταλιμπάν να κάνουν προέλαση στους δρόμους του Μπεγκράμ, που είναι προάστιο της Καμπούλ.

Σε αρκετές γειτονιές της Καμπούλ διεξάγονται οδομαχίες μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες είναι σώμα με σώμα.

Ενώ υπάρχουν πολλές φωτιές και ακούγονται από την περιοχή πολλές εκρήξεις. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι στρατιώτες παραδίδονται στους κατακτητές, χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση.

Στις πρεσβείες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων μεγάλων Δυτικών χωρών, υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, με ελικόπτερα να μεταφέρουν διπλωμάτες.

Μαζί τους πηγαίνουν και κάποιοι Αφγανοί που έχουν στην κατοχή τους visa και στο παρελθόν, έχουν βοηθήσει τις ξένες δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στην Ακτή Ελεφαντοστού: Κρούσμα Έμπολα μετά από σχεδόν 30 χρόνια

Αϊτή: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ – Ισχυροί μετασεισμοί

Παναθηναϊκός: Εντελώς «άλλος» Χατζηγιοβάνης!