Πολλοί ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Μπιλ Γκέιτς, συμφωνούν πως πολύ σύντομα ο κορονοϊός θα μοιάζει με εποχική γρίπη.

«Φως στην άκρη του τούνελ» βλέπει ο Μπιλ Γκέιτς μετά το πέρασμα της Όμικρον.

Κορονοϊός: Πολύ λόγος έχει γίνει για το αν η Μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Πολλοί ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Μπιλ Γκέιτς, συμφωνούν πως πολύ σύντομα θα αρχίσει να αποτελεί παρελθόν.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως «Μόλις η Όμικρον περάσει από μια χώρα, τότε θα υπάρχουν πολύ λιγότερα κρούσματα και ο κορονοϊός θα αντιμετωπίζεται όπως η εποχική γρίπη».

Τις τελευταίες του προβλέψεις έχει επιβεβαιώσει και μία σειρά επιστημόνων και ερευνών που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Όμικρον και η τρέχουσα έξαρση σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι η «αρχή του τέλους» της πανδημίας. Κανείς δεν προβλέπει βέβαια ότι ο ιός θα εξαφανιστεί, αλλά θα γίνει ενδημικός.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν έχει μιλήσει για τα εργαλεία πρέπει να αναπτυχθούν μετά τον κορονοϊό, αλλά και ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για το 2022.