ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δούρειος Ίππος η Pfizer για την υποχρεωτικότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Η έγκριση που παίρνει από τις ΗΠΑ το εμβόλιο της Pfizer έχει τη σημασία του. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται πιο κοντά.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δούρειος Ίππος η Pfizer για την υποχρεωτικότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Ό υποχρεωτικός εμβολιασμός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι προ των πυλών. Οι ΗΠΑ δίνουν πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού. Αυτό θα επιφέρει επί της ουσίας και το άνοιγμα της υποχρεωτικότητας tου εμβολιασμού σε δημόσιο και υποχρεωτικό τομέα.

Το σχέδιο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους χώρους εργασίας παντός τύπου προχωράει με γοργά βήματα. Διαβάσαμε πριν από λίγο την απόφαση δικαστηρίου στο Κιλκίς που ανοίγει το δρόμο στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Πλέον όμως η Pfizer και το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού αναμένεται να γίνει ένας ακόμα μεγαλύτερος πολιορκητικός κριός προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρουν οι New York Times, ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) σκοπεύει τη Δευτέρα (23/8) να εγκρίνει πλήρως το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού.

Η πλήρης έγκριση θα σημάνει αυτόματα ότι ο Υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αρχίσει να… επιβάλλεται σιγά σιγά σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς (όπως πχ στρατός, Πανεπιστήμια).

Πάντοτε όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή (20/8), ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση λόγω διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer, αλλά γραφειοκρατίας.

Από τη στιγμή που η Pfizer-BioNTech θα λάβει την έγκριση τότε αναμένεται να ζητήσει λίαν συντόμως από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η έγκριση αυτή σημαίνει επί της ουσίας το εμβόλιο της Pfizer παύει να θεωρείται  «πειραματικό» και γίνεται πλέον καθ’ όλα επίσημο.

Διαβάστε επίσης:

Πετσέτες γυμναστηρίου Sportime: Άβολες καταστάσεις από τις οποίες θα σε γλιτώσει η δική σου!

Ολυμπιακός: «Δέκα εκατομμύρια συν τα μπόνους απαιτεί η Νάπολι για τον Μανωλά»

Φωτιές: Γυναίκα πυροσβέστης με βαμμένα μακριά νύχια δεν μπορούσε να ανοίξει τη μάνικα – Τι είπε

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.