Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία ανά την υφήλιο και στο Ισραήλ ετοιμάζονται να λάβουν περισσότερα μέτρα. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ προειδοποίησε σήμερα ότι ενδέχεται να υπάρξει ένα «νέο κύμα» μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid-19, ένα γεγονός που αποδίδεται στη μετάλλαξη Δέλτα, την οποία έφεραν στη χώρα οι ταξιδιώτες.

«Σας ζητώ: Εάν δεν χρειάζεται να πετάξετε στο εξωτερικό, μην πετάξετε» δήλωσε ο Μπένετ στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ενώ ανακοίνωσε την εκ νέου υποχρεωτική χρήση μάσκας στο αεροδρόμιο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε για «νέο κύμα» μολύνσεων καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών με Covid-19, γεγονός που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα, την οποία έφεραν στη χώρα οι ταξιδιώτες. Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι εκ των πολιτών έχουν εμβολιαστεί, το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται πως δεν καλύπτει τη μετάλλαξη γεγονός πως φέρνει εκ νέου διασπορά.

«Αποφασίσαμε να δράσουμε σαν να ήμασταν αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα» του ιού, είπε ο Μπένετ και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας είναι να βάλουμε ένα τέλος, να πάρουμε έναν κουβά νερό και να τον χύσουμε στη φωτιά όσο ακόμη είναι περιορισμένων διαστάσεων».

Ο Μπένετ ζήτησε επίσης να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Τον τελευταίο μήνα τα περισσότερα κρούσματα ήταν ηλικίας 10-19 ετών.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να τεθούν σε καραντίνα στη Μπινιαμίνα (βόρεια του Τελ Αβίβ) μετά την επιστροφή ταξιδιωτών από την Κύπρο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, .

Σύμφωνα με τις αρχές, άλλο ένα κέντρο εξέτασης θα οργανωθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ώστε όλοι οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ (PCR) κατά την άφιξή τους στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάσκες τέλος: Ο Χαρδαλιάς θα κάνει ανακοινώσεις στις 6 μ.μ.