ΚΟΣΜΟΣ

Toυρκία: Μυστήριο με το τουρκικό πυροβολικό – Ή τυφλοί ή άσχετοι ή έχουν σχέδιο

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν οι βολές από τα τουρκικά στρατεύματα έπεσαν περίπου 800 μέτρα από τις θέσεις του συριακού στρατού,
Toυρκία: Μυστήριο με το τουρκικό πυροβολικό – Ή τυφλοί ή άσχετοι ή έχουν σχέδιο

Toυρκία: Μυστήριο με το τουρκικό πυροβολικό αφού ή πρέπει να είναι… τυφλοί ή άσχετοι ή έχουν σχέδιο κατά των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.

Το τουρκικό πυροβολικό, γράφει το πρακτορείο avia.pro, βομβάρδισε τις θέσεις των συριακών στρατευμάτων στα βόρεια του Χαλεπίου.

Μια τοπική πηγή είπε στο North Press ότι οι οβίδες «έπεσαν μεταξύ των χωριών Umm el-Khosh και Al-Wahia».

Ωστόσο, την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν οι βολές από τα τουρκικά στρατεύματα έπεσαν περίπου 800 μέτρα από τις θέσεις του συριακού στρατού ενώ χαρακτηρίστηκαν ως… προληπτικού χαρακτήρα, προκειμένου να αναγκαστεί η SAA να υποχώρηση από αυτή την περιοχή.

Θυμίζουμε το σχέδιο των Τούρκων με τα τουρκικά F-16 στον Έβρο (σ.σ. όπου υπάρχει επίσης το τουρκικό πυροβολικό) και γιατί λέγεται πως δεν είναι τόσο… αθώες οι τελευταίες παραβιάσεις.

Τα τουρκικά F-16, εκμεταλλευόμενα την εγγύτητα της Τουρκίας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, έφτασαν έως 2,5 ναυτικα μίλια από την πόλη.

Η αρχική εκτίμηση ήταν πως οι συγκεκριμένες παραβιάσεις αφορούσαν σε επιχείρηση επίδειξης σημαίας, με την Άγκυρα να θέλει να δώσει το παρόν σε μία περιοχή υψηλής σημασίας για το ΝΑΤΟ.

Όμως, πηγή μέσα από το Πεντάγωνο η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, υπογράμμισε στο Sportime πως η συγκεκριμένη τουρκική ενέργεια δεν είναι τόσο αθώα όπως… αρχικά εκτιμήθηκε (σ.σ. και από εμάς).

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πηγή, οι Τούρκοι, με τις παραβιάσεις αυτές, εκτός από την επίδειξη σημαίας, ήθελαν να τεσταρουν – μετρήσουν τον χρόνο αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Από αυτό το νησί θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών;

Eλληνοτουρκικά – Forbes: To τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα – Τι θα συμβεί σε λίγο

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.