Τουρκία: Στενές σχέσεις με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδεικνύεται πως έχει κορυφαίο στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης του Καζακστάν.

Στενές σχέσεις με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδεικνύεται πως έχει κορυφαίο στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης που ευθύνεται για την εξέγερση στο Καζακστάν.

Συχνά πυκνά έχετε διαβάσει στο Sportime για τις στενές σχέσεις της Κυβέρνησης Ερντογάν με διάφορες ακραίες ισλαμιστικές, αλλά και τρομοκρατικές οργανώσεις, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε διάφορες χώρες.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και με το Καζακστάν, στο οποίο τα τελευταία 24ωρα μαίνονται φοβερά επεισόδια με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, με αφορμή τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Οπως αναφέρει η σελίδα «kronos34.news/tr» ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης του Καζακστάν Arman Dikiy, με το παρατσούκλι «Wild Arman», συνελήφθη επειδή υποστήριξε τους διαδηλωτές στη χώρα. Ο Wild Arman έχει φωτογραφίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Sedat Peker (σ.σ. αφεντικό της τουρκικής μαφίας και πληροφοριοδότης που έχει κάνει αποκαλύψεις για Τούρκους πολιτικούς και πολυάριθμες κυβερνητικές εμπλοκές σε παράνομες δραστηριότητες μέσω του δικού του καναλιού στο YouTube. ) και τον Alaattin Çakıcı.

Στις πληροφορίες που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Bahadır Özgür στον λογαριασμό του στα social media, υπήρχαν αξιοσημείωτες λεπτομέρειες για τον Dikiy. Ο Özgür στην ανάρτησή του, που αφορά το «πόδι του εγκλήματος» που εκτείνεται από το Καζακστάν στην Τουρκία, επεσήμανε τους ισχυρισμούς ότι ο Dikiy είναι το «ανερχόμενο αστέρι» του οργανωμένου εγκλήματος του Καζακστάν.

Ο Özgür ανέφερε ότι ο Dikiy είχε κοινές φωτογραφίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο παρελθόν και επέστησε την προσοχή στη σχέση του με τον αρχηγό της μαφίας του Αζερμπαϊτζάν Nadir Salifov, με το παρατσούκλι «Lotu Guli», ο οποίος σκοτώθηκε στην Αττάλεια τον Αύγουστο του 2020, ο οποίος είναι ο ύποπτος για πολλές δολοφονίες.

Τουρκία: Στενές σχέσεις με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδεικνύεται πως έχει κορυφαίο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης του Καζακστάν.

Τουρκία: «Ο Sedat Peker τον αγαπάει πολύ»

Επίσης Özgür αναφέρεται στον Sedat Peker και τον Dikiy, που καταδικάστηκαν ως ηγέτες εγκληματικής οργάνωσης και βρίσκονται στο ίδιο πλαίσιο. Ο Özgür μοιράστηκε, «Ο Sedat Peker αγαπά επίσης πολύ τον εαυτό του. Είχε κάνει δώρο ένα καφτάνι. Σε ποιον πήγε το καφτάνι όταν ο Πέκερ πήγε στο εξωτερικό και άρχισε να κάνει βίντεο; Φυσικά, στον Alaattin Çakıcı».

Τουρκία: Άλλος αρχηγός της μαφίας Aλαττιν Cakici 

Ο Özgür μοιράστηκε επίσης εικόνες του Dikiy με έναν άλλο ηγέτη της οργάνωσης του οργανωμένου εγκλήματος, τον Alattin Çakıcı (σ.σ. πρώην μέλος της φασιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι στην Τουρκία, θεωρείται μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της τουρκικής μαφίας, στηρίζοντας την Κυβέρνηση Ερντογάν). Στα πλάνα, φαίνεται ότι ο Dikiy χάρισε στον Çakıcı ένα καφτάνι παρόμοιο με αυτό που έδωσε στον Sedat Peker. Ο Ozgur, ο οποίος μοιράστηκε τις φωτογραφίες, είπε: «Τον Μάρτιο του 2021, ο αδερφός του Guli Nadir Salifov ήρθε στην Τουρκία με ιδιωτικό τζετ και έδωσε το καφτάνι στον Cakici ως δώρο».

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης του Καζακστάν Arman Dikiy, με το παρατσούκλι «Wild Arman», ο οποίος ήρθε στην ημερήσια διάταξη με το «ευρασιατικό εγκληματικό δίκτυο» μετά τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου Bahadır Özgür, συνελήφθη στο Καζακστάν. Ο Dikiy φέρεται να συνελήφθη επειδή υποστήριξε διαδηλωτές στο Καζακστάν.