Μαξίμου: Τι χαρτί υγείας χρησιμοποιούσε ο Τσίπρας


Διονύσης Αντωνέλλος

Μαξίμου: Τι χαρτί υγείας χρησιμοποιούσε ο Τσίπρας


Ήμαρτον δηλαδή. «Τσιγαρίλα και κλειδωμένες πόρτες βρήκε ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου» λένε πληροφορίες της Καθημερινής. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ κλήθηκε και… ειδικός κλειδαράς (γιατί ως γνωστό υπάρχουν και χομπίστες κλειδαράδες).

Έτσι λοιπόν, ο νέος πρωθυπουργός ήταν… αναγκασμένος (τι τραβάει ο άνθρωπος) να αντιμετωπίσει ένα κτήριο «ποτισμένο» στη μυρωδιά του τσιγάρου. «Μπίχλα από τσιγάρο» ήταν η έκφραση, λέει το ρεπορτάζ, του ανθρώπου που προέβη στη συγκεκριμένη αποκάλυψη στην Καθημερινή ενώ σημειώνεται ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους όπως το Μαξίμου. Μάλιστα τονίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φανατικός αντικαπνιστής και έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεσή του να εφαρμοστεί παντού και αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος.

Εγώ λέω να σοβαρευτούμε λίγο. Ή μάλλον να γίνει πιο… πληθωρικό το ρεπορτάζ. Δηλαδή τι είχε το ψυγείο, τι βρισκόταν στα συρτάρια, τι καφέ χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός, αν υπήρχε αλκοόλ. Μάλιστα θα μπορούσε να γίνει και ένα καλό αντβερτόριαλ. Π.χ. ο Τσίπρας έπινε την τάδε μάρκα καφέ ή το τάδε αναψυκτικό ή το τάδε ποτό. Ή ακόμα καλύτερα. Μπορούσε να λέει το ρεπορτάζ ότι ο Τσίπρας χρησιμοποιούσε γκοφρέ χαρτί τουαλέτας. «Άκουσον – Άκουσον» ή και υγρά μαντιλάκια γιατί είναι ευαίσθητος.

Θα μπορούσε το ρεπορτάζ να είναι και φωτορεπορτάζ. Π.χ. «δείτε τα σημάδια από τα παπούτσια του πρωθυπουργού στο πάτωμα που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι». Ή ακόμα «είχαν ξεχάσει τα φώτα του Μαξίμου αναμμένα, πλήρωνε ελληνικέ λαέ». Γενικά αυτό το ρεπορτάζ είχε πολλές δυνατότητες οι οποίες νομίζω δεν αναπτύχθηκαν επαρκώς. Δεν πέρασε η εικόνα του ρέμπελου πρωθυπουργού που χαράμισε το χρόνο και το χρήμα των Ελλήνων μη σεβόμενος την ιστορικότητα του Μεγάρου Μαξίμου. Που κάπνιζε ενώ δεν είναι καπνιστής. Που και αυτός να μην κάπνιζε μπορεί να κάπνιζε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που είναι καπνιστής.

Το γεγονός είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός υποδέχθηκε το νυν πρωθυπουργό στο πλατύσκαλο του Μαξίμου. Αντάλλαξαν χειραψία και μετά φιλοφρονήσεις και ξεκίνησε η νέα εποχή για το Μαξίμου ως μουσείου και χώρου υποδοχής ξένων ηγετών και αξιωματούχων.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news