ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Τι σημαίνει η νίκη Ανδρουλάκη – Που ποντάρει ο Παπανδρέου

Τίποτε δεν έχει κριθεί για την αρχηγεία του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ. Θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός Μητσοτάκη την άνοιξη;
Εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Τι σημαίνει η νίκη Ανδρουλάκη – Που ποντάρει ο Παπανδρέου

Τίποτε δεν έχε κριθεί ακόμη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, έδειξε πως μεγάλος νικητής για αρχή είναι το ίδιο το κίνημα, καθώς περίπου 270.000 ψηφοφόροι του κινητοποιήθηκαν ώστε να δώσουν ξανά ζωή «στην ιστορία» του και μεγάλος χαμένος για ακόμη μια φορά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που έπεσαν ξανά έξω.

Η επικράτηση των Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου, είναι ξεκάθαρο μήνυμα, πως ο κόσμος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να ξαναγραφτεί η ιστορία αλλιώς, με βαθιές μεταρρυθμίσεις και ρεαλιστικές λύσεις πάνω σε προβλήματα και θέματα της καθημερινότητας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας περάσει πρόσφατα από το Ευρωκοινοβούλιο, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού άνδρα με φρέσκιες ιδέες που «έχουν επαφή» με την πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, όντας από τους καλύτερα διαβασμένους τεχνοκράτες, ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός, γνωρίζει όσο κανείς άλλος το παίζεται το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της χώρας.

 

Τι σημαίνει η νίκη Ανδρουλάκη και τα αγκάθια

 

Η πρώτη νίκη Ανδρουλάκη, σηματοδοτεί πως ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει και επίσημα να γυρίσει σελίδα στην ιστορία του κόμματος.
Βάζει μπροστά ένα νέο πολιτικό, που μπορεί να ανταγωνιστεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, παίρνοντας κόσμο τόσο από τον χώρο του κέντρου και της αριστεράς, όσο από τους φιλελεύθερους μεταρρυθμιστές,  που είχαν βρει πολιτικό καταφύγιο στη ΝΔ.

Ποντάρει στη νέα γενιά και στα καθαρά μυαλά που δεν έχουν δοκιμαστεί πολιτικά, ώστε να χτίσουν ξανά το «Κίνημα» από την αρχή.

Μεγάλο αγκάθι για το Νίκο Ανδρουλάκη αποτελεί από τώρα, η μη ξεκάθαρη θέση στο τι θα πράξει ως αρχηγός του κόμματος, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των επόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών που θα γίνουν με απλή αναλογική…«υποδείξει συνεργασία».

Θα μπορέσει να διαχειριστεί μια τόσο «ιστορικά δύσκολη» απόφαση;

Ποιούς θα έχει μαζί του στο πολιτικό του ταξίδι; Ποιοί θα είναι οι φανεροί και κρυφοί σύμβουλοί του;

Τι θα κάνει τις πρώτες 100 μέρες στην αρχηγία του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ώστε να εδραιωθεί;

Θα τολμήσει να αλλάξει τις ισορροπίες και να ανακατέψει την τράπουλα στο εσωτερικό του κόμματος ή θα μείνει αγκιστρωμένος σε πολιτικά κατάλοιπα και λάθη του παρελθόντος;

 

Τίποτε δεν έχει τελειώσει για τον Γιώργο Παπανδρέου

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι δεδομένο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να κέρδισε στον πρώτο γύρω των εκλογών, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου, πατά πολύ γερά στα πόδια του.

Από τότε που ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος, έχει οργανωμένο σχέδιο, κάνοντας στοχευμένες και όχι άσκοπες δημόσιες εμφανίσεις.

Έχει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που τον έχει στηρίξει διαχρονικά, πιστεύοντας τόσο στο όραμα όσο και στις ιδέες του.

Είναι ο μοναδικός από τους δύο υποψήφιους που έχει διατελέσει πρωθυπουργός σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές για την Ελλάδα, βγάζοντας την από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, επομίζοντας ο ίδιος το πολιτικό κόστος.

Ήταν επί σειρά ετών Υπουργός σε νευραλγικές θέσεις, κάνοντας σειρά μεταρρυθμίσεων που είχαν αποτελέσει τομή για την εποχή.

Στοχεύει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που θέλει σταθερότητα στο κίνημα και όχι λάθη ή πειραματισμούς που ίσως το πάνε χρόνια πίσω.

 

Ποιούς θα στηρίξουν οι άλλοι υποψήφιοι

Μέχρι τώρα μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει πει με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, πως αύριο θα ανακοινώσει τον ποιό υποψήφιο θα στηρίξει για επόμενο αρχηγό του κινήματος.
Οι άλλοι 3 συνυποψήφιοι του κρατούν προς το παρον κλειστ΄τα χαρτιά τους, χωρίς αυτο να σημαίνει πως δεν θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες.

 

Έρχεται εκλογικός αιφνιδιασμός από Μητσοτάκη;

Πηγές του Sportime.gr μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν πως ήδη από χθες το βράδυ, όταν έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, μεγάλα στελέχη του κόμματος της κυβέρνησης, έκρουσαν ξανά το καμπανάκι των εκλογών στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη στιγμή που το κόμμα της κυβέρνησης καταγράφει απίστευτη φθορά εξαιτίας των λάθος πολιτικών αποφάσεων που έχει πάρει στο θέμα των εμβολιασμών, αλλά και της κακής διαχείρισης της πανδημίας, ο εκλογικός αιφνιδιασμός μπορεί να πιάσει στον «ύπνο» τους πάντες και έτσι ο Μητσοτάκης να ξανά βγει πρωθυπουργός.

Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συνέλθει ακόμη από την πολιτική σφαλιάρα των εκλογών του 2019 και από την άλλη το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ που θα ψάχνει ακόμη τους πολιτικούς βηματισμούς του.

Ο χειμώνας θα είναι θερμός και η άνοιξη προμηνύεται…με πολιτικούς εκλογικούς καύσωνες…

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.