Καταρρέει η δημοτικότητα Μητσοτάκη μετά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους - Συναγερμός στο Μαξίμου

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει ραγδαία φθορά

Σε ελεύθερη πτώση φαίνεται πως είναι η δημοφιλία του «καταλληλότερου» σε όλα Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την εξοργιστική επιβολή προστίμου 100 ευρώ, σε όσους άνω των 60 ετών δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Sportime.gr, κύκλοι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι, την απόφαση των συμβούλων του πρωθυπουργού, αλλά και του ίδιου, στο να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

 

Τα στοιχεία

Αρχικά επειδή το εν λόγω πρόστιμο – ποινή, κάνει όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ανακόλουθα στις δηλώσεις τους, με αποτέλεσμα να χάνουν την αξιοπιστία τους στο κοινό.

Ήδη δηλώσεις κορυφαίων Υπουργών που μιλούσαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν κατά της οριζόντιας υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, έχουν γίνει viral στο internet με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές με ο, τι αυτό συνεπάγεται για το κύρος τους.

Έπειτα, επειδή το εν λόγω μέτρο είναι εκβιαστικό και οικονομικά δυσβάσταχτο για άτομα άνω των 60 ετών τα οποία μπορεί να ζουν με μία σύνταξη πχ του ΟΓΑ κάτω των 400 ευρώ το μήνα ή στην χειρότερη περίπτωση να είναι μακροχρόνια άνεργοι και να ζουν με κάτω από 200 ευρω…

Επιπλέον, μια από τις εκλογικές δεξαμενές της ΝΔ είναι και αυτή της πατριωτικής δεξιάς, η οποία περιέχει πιο λαϊκά στρώματα με ακραίες απόψεις, που παρόλα αυτά στηρίζουν συγκεκριμένους ανθρώπους στη ΝΔ. Είναι η ίδια βάση που κατέβαινε στις πορείες για το Μακεδονικό και στήριζε τότε με πάθος το κυβερνών κόμμα.

Στο target αυτό λοιπόν, υπάρχει εκλογικά δυναμικό κοινό, άνω των 60 ετών, που είναι τόσο κατά της υποχρεωτικότητας, όσο και κατά του εμβολιασμού.

Τέλος, η επιβολή ενός τέτοιου προστίμου με βιο-ηθικά χαρακτηριστικά, ουσιαστικά απαγορεύει την ελεύθερη βούληση του ατόμου στο σώμα του και στο τέλος όχι μόνο δεν τονώνει τον διχασμό στον οποίο πόνταρε επικοινωνιακά η κυβέρνηση, αλλά κάνει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μια φωνή ενάντια στον παραλογισμό των μέτρων.

 

Πως μαζεύεται η κατάσταση;

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα «μαζευτεί το κλίμα» και πως θα αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις που θα βγουν το Σαββατοκύριακο στις εφημερίδες.

Πάντως ο στενός πυρήνας του Μαξίμου δεν κοιμάται ήσυχος πλέον. 

Όχι επειδή κερδίζει ο Τσίπρας…αλλά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει και καταγράφει φανερή φθορά για πρώτη φορά.

Η «μουρμούρα» που φτάνει από το δίκτυο της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική και δεν μαζεύεται, ειδικά τώρα που βγαίνουν και οι πληροφορίες για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.