Κόκκινος συναγερμός στο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει τις ισορροπίες

Τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ο θρίαμβος του Νίκου Ανδρουλάκη - Ποιοι φοβούνται

Νίκος Ανδρουλάκης – Ο μεγάλος νικητής : Το ΠΑΣΟΚ και ο κόσμος που συνεχίζει να το στηρίζει, αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα στο ιστορικό κίνημα και να συνεχίσουν μπροστά, τοποθετώντας ένα νέο, άφθαρτο πολιτικά πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος.

Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη για την αρχηγία μόνο τυχαία δεν ήταν.

 

Το μικρό αλλά δυνατό βιογραφικό

Έχει εργαστεί ως πολιτικός μηχανικός, πέρασε από τον κλάδο του τουρισμού, ενώ επίσης έχει διδάξει και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Τον Μάρτιο του 2013 εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Το Μάιο του 2014 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Ευρωβουλευτής ενώ επανεξελέγει τον Μάιο του 2019.

Μάλιστα υπήρξε μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το πολύκροτο σκάνδαλο της Volkswagen.

Τέλος να σημειώσουμε πως είναι μόλις 42 ετών και αποτελεί το νεότερο αρχηγό κόμματος που υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

 

Η εκλογή που αλλάζει τις ισορροπίες

Το ΠΑΣΟΚ έχοντας περάσει μια 10 ετία σχεδόν «πολιτικής αργίας», διατηρώντας χαμηλό προφίλ στα media, είναι πλέον έτοιμο για το βασικό restart που θα του δώσει ξανά ώθηση, ώστε να γίνει σταδιακά ο δεύτερος βασικός πολιτικός πόλος και αργότερα ίσως πρωταγωνιστήσει ξανά στην εξουσία.

Βασικός παράγοντας για να συμβούν τα παραπάνω είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης να καταφέρει να απαγκιστρωθεί από τα πολιτικά βαρίδια του παρελθόντος – ή να τα κρατήσει στο σκοτάδι της ιστορίας – και να χτίσει από το μηδέν ένα δικό του οικοσύστημα ανθρώπων, ικανών και αποφασισμένων για αλλαγές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι καλά γνωρίζοντας – και όχι οι αγνώμονες με μόνιμη έπαρση νικητή – γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι αυτός που θα πάρει μερίδιο τους, αρκετά ικανό ώστε το κόμμα να βγει πιο αδύναμο την επομένη των εκλογών.

Γνωρίζουν πως τα media θα στηρίξουν όσο τίποτε άλλο το Νίκο Ανδρουλάκη ως ένα φρέσκο, νέο και ικανό πρόσωπο που μπορεί να σταθεί αρχικά έστω με την εικόνα του απέναντι από τον Αλέξη Τσίπρα, άσχετα αν ο τελευταίος είναι μακράν πιο ικανός και έμπειρος πολιτικά.

Γνωρίζουν επίσης πως θα εδραιωθεί η «ιδέα» του τύπου «αφού τους έχουμε δοκιμάσει όλους…ας δοκιμάσουμε και αυτόν…»…«λογική» με την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα εξουσίας το 2015.

Συνεπώς το εκλογικό ρεύμα που συνεχώς μετακινείται από κόμμα σε κόμμα, ίσως βρει στο πρόσωπο το Νίκου Ανδρουλάκη, τον επόμενο «πολιτικό μεσσία» ή στην τελική…τον λιγότερο κακό για να ψηφίσει.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΝ θα πάει σε εκλογικό αιφνιδιασμό

Όλες οι πληροφορίες που μεταφέρονται από το Μέγαρο Μαξίμου στο sportime.gr λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τα σενάρια και τις εκκλήσεις κάποιων συνεργατών του για εκλογικό αιφνιδιασμό, δεν θα κάνει εκλογές πριν ολοκληρωθεί η 4 ετία.

Η πολιτική φθορά λόγω της πανδημίας μπορεί να έχει κάνει κακό στη ΝΔ , σε συγκεκριμένους υπουργούς και φυσικά στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά από τη στιγμή που δεν την καρπώνεται κάποιο άλλο κόμμα ή πολιτικός συγκεκριμένα και προς το παρόν μοιράζεται, εξακολουθεί να αφήνει τον σημερινό πρωθυπουργό «κυρίαρχο του παιχνιδιού».

Θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντεπεξέλθει στους καιρούς και να οργανωθεί ίσως για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά;

Θα αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο εσωτερικό του κόμματός του ή θα φοβηθεί για ακόμη μια φορά μην κακοκαρδίσει συντρόφους και φίλους;

Και το πιο βασικό το αφήσαμε για το τέλος…Θα καταφέρει μέσα στον επόμενο χρόνο να βρει ΝΕΑ ικανά στελέχη που θα βγάλει μπροστά ή θα πάει στις εκλογές με τα ίδια φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα, που παρά τις καλές προθέσεις τα έκαναν θάλασσα επικοινωνιακά;

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο