Νέα μέτρα κατά της αστυνομικής βίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, μετά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη  για όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν εκδηλωθεί και επί δικής του διακυβέρνησης και επί ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του πολίτη στη Νέα Σμύρνη

«Ο αστυνομικός πρέπει να σέβεται τον πολίτη και να δείχνει αυτοσυγκράτηση», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Πρωθυπουργού, ο οποίος στη συνέχεια ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων αστυνομικής βίας.

Μεταξύ όσων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που επιχειρούν σε δημόσιους χώρους.

Εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Γαλλία, την Βρετανία και άλλες χώρες για ενίσχυση των ψυχογραφικών τεστ στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. υφιστάμενο και υποψήφιο, σε σχέση με την ροπή στην άσκηση βίας.

Κατάθεση σε σύντομο διάστημα νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών

Δημιουργία σώματος δέκα εξειδικευμένων στελεχών που θα αποτελέσει «ειδικό βοηθό του Συνηγόρου του Πολίτη» με αποκλειστικό αντικείμενο τα θέματα αντιμετώπισης των περιστατικών αστυνομικής βίας.

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με τις πορείες για τον τρομοκράτη-δολοφόνο Κουφοντίνα και με το πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Ως προς τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνδιοργανώσατε μια συγκέντρωση με αναρχικούς και χούλιγκαν» και «προχωρήσατε σε υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει τη δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης αναλαμβάνοντας το ρίσκο διασποράς του κορονοιου, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη αντιπολίτευση ευρωπαικής χώρας, τονίζοντας ότι εχθρός μας είναι ο κορονοιος και σε αυτές τις περιστάσεις χρειάζεται ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.

Τέλος, για την υπόθεση Κουφοντίνα, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια, κανένας καταδικασμένος τρομοκράτης δεν θα διαλέξει τη φυλακή που θέλει να πάει, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να κρατήσουμε ζωντανό έναν άνθρωπο και κινηθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση προς αυτή την κατεύθυνση για να δείξει η αντιπολίτευση ότι δεν θέλει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «H Νέα Σμύρνη έγινε… Gotham City»