Αλέξης Τσίπρας: Μετά τον Κουρουμπλή έρχονται διαγραφές φωτιά

Έρχεται μπαράζ διαγραφών στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή Κουρουμπλή - Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει αποφάσεις

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή από τα έδρανα της Βουλής αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας Τσιόδρα – Λύτρα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, είπε την λάθος στιγμή, στο λάθος μέρος, με τον λάθος τρόπο όλα όσα λέμε μεταξύ μας στις παρέες…σε τραγικά λάθος πολιτικό χρόνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε προγενέστερο χρόνο, είχε ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα πως δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του σε καμία περίπτωση, να κάνουν τυμβωρυχία όπως έκανε η ΝΔ με τους νεκρούς στο Μάτι και να χρησιμοποιήσει του νεκρούς της πανδημίας για μικροπολιτική απέναντι στη κυβέρνηση.

 

Οι ομιλία φωτιά του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;» ….

«Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.»

«Δεν ανακαλώ τίποτα …Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καλή.

Μετά την εκλογική ήττα του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συνέλθει από την «πολιτική σφαλιάρα» που έφαγε από τους πολίτες.

Δυστυχώς μέχρι και τώρα, στο στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται οι λάθος άνθρωποι, στις θέσεις κλειδιά, με αποτέλεσμα να μην τον αφήνουν να δει την μεγάλη εικόνα.

Ακόμη και τώρα όχι μόνο δεν έχουν καταλάβει γιατί έχασαν στις εκλογές του 2019…αλλά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν γιατί παρά την φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας απο την πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανεβάσει ποσοστά με κανέναν τρόπο.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός πως εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια ανανέωσης στελεχών…με αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει ξανά με τα φθαρμένα πρόσωπα που οι πολίτες έχουν απαξιώσει με την ψήφο τους.

Ένα άλλο αρνητικό σημείο είναι η «πολιτική ευγένεια» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θέλει να κακοκαρδίσει κανέναν από τους συνεργάτες και τους βουλευτές του, προσπαθώντας να τους περάσει τα «θέλω του» με διάλογο.

Η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή αποτελεί μήνυμα και όχι πυροτέχνημα.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως ο πολιτικός χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει και δεν μπορεί να συνεχίσει ολόκληρο το κόμμα να σέρνεται με διαφόρων ειδών ακραίους, που με μια λάθος δήλωσή τους γυρίζουν την πολιτική ατζέντα κατά των ίδιων.

Τους επόμενους μήνες, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του sportime.gr, αναμένεται να δούμε κι άλλες απομακρύνσεις όσων διαφωνούν με την γραμμή της κεντρικής γραμμής που χαράσσει ο Αλέξης Τσίπρας…αλλά και όσων με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή σε ομιλίες τους από τα έδρανα της Βουλής, βάζουν καταστροφικά αυτογκόλ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλειδί της απαγκίστρωσης του Τσίπρα από τον παλιό «κακό» ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το αν θα τολμήσει να αφήσει πίσω του τις λογικές του 5% ή αν θα τις «σεβαστεί» για ακόμη μια φορά και θα τις αφήσει να ροκανίζουν το μέλλον του κόμματος.

Δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν τους επόμενους μήνες δούμε να διαγράφονται με εντυπωσιακό τρόπο, άλλοτε «κορυφαία» κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…