Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Κατά την τριτολογία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/1) πως αναβάλλεται η επιβολή προστίμου στα 500 ευρώ.

Κατά την τριτολογία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/1) πως αναβάλλεται η επιβολή προστίμου στα 500 ευρώ.

«Σε μια κίνηση να στείλουμε μήνυμα ότι θέλουμε συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική και όχι το φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε το πρόστιμο εκεί που είναι σήμερα για 10 ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την Ελλάδα, με μοναδική εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, όπου η αγορά θα λειτουργήσει με click away.

Νωρίτερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Για την μετακίνηση στα μαγαζιά θα πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα, το οποίο θα έχει δίωρη διάρκεια και σε αυτό το διάστημα θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.

«Είναι ίσως η ώρα, και εφόσον μας το υποδείξουν οι ειδικοί, να πάρουμε προσεκτικά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας. Να ανακουφιστεί το λιανεμπόριο, μέσω της μεθόδου πώλησης εκτός καταστήματος ή και με οργανωμένο τρόπο μέσα σε αυτά.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη και εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση θα υλοποιήσουμε την πολιτική από Δευτέρα» είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, κατά την ενημέρωση που παρείχε για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η μέθοδος της παράδοσης εκτός έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματική για ορισμένους κλάδους, ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν μπορεί να αποτελέσει «υποκατάστατο για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καταστήματα – Click away: Αυτό είναι το ωράριο, αυτές οι μέρες λειτουργίας

Δείτε κι αυτό:

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.