Πρόταση Μομφής, Αλέξης Τσίπρας

Ο Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής...γνωρίζοντας πως το αποτέλεσμα δεν θα είναι υπέρ του...

Πρόταση μορφής αποφάσισε να καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας, ως απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην παταγώδη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας του να διαχειριστεί ακόμη μια φυσική καταστροφή.

Η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αναμενόμενη όπως λένε από την κυβέρνηση και την περίμεναν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του sportime.gr, πήρε την απόφαση μόλις χθες το βράδυ, αποτιμώντας τον όγκο της καταστροφής και της λαϊκός αγανάκτησης.

Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί αντί να συνεδριάσει η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας, τους κάλεσε όλους στην αίθουσα της ολομέλειας ώστε να ανακοινώσει την πολιτική απόφαση.

 

Πρόταση μομφής – Γιατί τώρα

 

Όπως έχουμε ξανα γράψει, ο Αλέξης Τσίπρας από την εκλογική ήττα του 2019, δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μέχρι τώρα – μιας και βόλεψαν οι καταστάσεις λόγω της πανδημίας – έχει αποφύγει εντέχνως το Συνέδριο του κόμματος με διαφόρων ειδών δικαιολογίες στα στελέχη και μέλη του κόμματος.

Μάλιστα δεν έχει γίνει και η παραμικρή κίνηση για εύρεση νέων στελεχών, που θα βγουν μπροστά την «επόμενη μέρα», παραμένοντας με πρόσωπα και προσωπικότητας φθαρμένες και δοκιμασμένες πολιτικά και μιντιακά.

Παράλληλα, κάποιες από αυτές, έχουν περάσει στην όχθη του γραφικού, από τότε που ήταν κυβέρνηση…

Συνεπώς το κομμάτι της ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ το ξεχνάμε μια και καλή, μιας και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θελει να στεναχωρήσει και να κακοκαρδίσει φίλους και συναγωνιστές που τον στήριξαν τις δύσκολες μέρες της διακυβέρνησης και του 3ου μνημονίου.

Τι μας έμεινε λοιπόν για να δείξουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη εδώ και έχει λόγο ύπαρξης;

Η πρόταση μομφής της κυβέρνησης, η οποία και στην πράξη έχει αποτύχει πανηγυρικά σε 2 βασικούς νευραλγικούς τομείς.

Της υγείας και του περιβάλλοντος.

Στην υγεία, τόσο για διαχείριση της πανδημίας, όσο και για την υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και στο περιβάλλον αν σκεφτεί κανείς την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της Εύβοιας το καλοκαίρι του 2021 όσο και την πανωλεθρία που έγινε στην Αττική την Δευτέρα, με την πρωτεύουσα της χώρας να μπαίνει κυριολεκτικά στον πάγο.

Με αφορμή βεβαία το 3ημερο γλέντι που θα στηθεί στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στο τραπέζι της συζήτησης ξανά την υπόθεση της Novartis, τις επαφές του Μένιου Φουρθιώτη με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ αλλά και την τραγική διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Προδιαγεγραμμένη επικοινωνιακή αποτυχία

 

Το οτι πάρα πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών είναι απογοητευμένη και οργισμένη με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό δεν σημαίνει πως τη λαϊκή αγανάκτηση την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα media, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους συστρατεύονται με τη ΝΔ για διαφόρους Πέτσινους λόγους, στη παρούσα φάση, για να αποδυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πλασάρουν ως εναλλακτική πολιτική δύναμη και φωνή, αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη και του ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ.

Μην σας κάνει εντύπωση αν σε λίγο καιρό, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές – οι οποιες τελικα όπως φαίνεται πως θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας – δείτε ξαφνικά στις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ να γίνεται 2ο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ με ελάχιστες μονάδες διαφορά να είναι ακριβώς από πίσω του.

Η πλασματική τάση ανανέωσης που θα δημιουργηθεί, θα πάρει όλους αυτούς τους αναποφάσιστους του κέντρου, που ανα 4 ετία ψάχνονται και θα τους τοποθετήσει κάτω από τον καυτό πράσινο ήλιο.

Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοούμε και το κομμάτι της ακροδεξιάς το οποίο ανασυντάσεται και βγαίνει ξανά δυναμικά, με νέο φασιστικό πολιτικό μόρφωμα και τις ευλογίες μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου.

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση της πρότασης μομφής τι πραγματικά κάνει πέρα απο ακόμη ένα πυροτέχνημα στον αέρα, το οποίο θα ξεχαστεί ακριβώς την επόμενη μέρα;

Γιατί δεν τολμά να προχωρήσει σε ριζικό ξεσκαρτάρισμα ανθρωπων σε νευραλγικούς τομείς του και εξακολουθεί να πηγαίνει στο μέλλον με βαρίδια απο το παρελθόν; Μην παρεξηγηθούμε. Δεν είναι όλοι άχρηστοι και κακοί. Κάποιοι όμως είναι. Και το χειρότερο είναι πως βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά.

Πρόταση μομφής… και μετά τι;

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο