ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κάντε το παλιό σας κινητό κάμερα ασφαλείας – Δείτε πως

Δείτε πως μπορείτε να κάνετε το κινητό σας κάμερα ασφαλείας με τον πιο απλό τρόπο.
Κάντε το παλιό σας κινητό κάμερα ασφαλείας - Δείτε πως

Πολλοί είναι αυτοί στις μέρες μας οι οποίοι χρησιμοποιούν κάμερα ασφαλείας για την παρακολούθηση του σπιτιού τους η οποία ωστόσο μπορεί να κοστίζει αρκετά. Τι θα κάνατε αν σας λέγαμε όμως ότι αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει και το παλιό κινητό σας που έχετε παρατημένο σε κάποιο συρτάρι;

Η εφαρμογή Alfred Camera δίνει τη λύση προσφέροντας τις υπηρεσίες μιας κάμερας ασφαλείας μέσω του παλιού κινητού σας με μία εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα δωρεάν λύση!

Η εν λόγω εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο στο playstore της Android όσο και στο store της Apple για άμεση εγκατάσταση χωρίς καμία χρέωση.

Πως λειτουργεί το κινητό ως κάμερα ασφαλείας

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να μετατρέψει την παλιά κινητή συσκευή του σε μία κάμερα ασφαλείας την οποία μπορεί να παρακολουθεί οποιαδήποτε στιγμή είναι απλά.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή τόσο στη κινητή συσκευή που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή όσο και στο παλιό κινητό. Η εγγραφή στην εφαρμογή θα πρέπει να γίνει με ακριβώς τα ίδια στοιχεία και στις δύο συσκευές.

Στη συνέχεια, απλά πρέπει να τοποθετήσετε την παλιά συσκευή στο χώρο που θέλετε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση, με τη συσκευή ωστόσο να πρέπει να είναι συνδεδεμένη στη πρίζα.

Η συσκευή συνδέεται φυσικά με το wi-fi στο χώρο σας ωστόσο αν δεν υπάρχει wi-fi στο χώρο που παρακολουθείτε μπορεί συνδεθεί στο ίντερνετ και μέσω των δεδομένων του κινητού.

Το ένα κινητό θα λειτουργεί έτσι ως κάμερα ενώ το άλλο θα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε live δεδομένα για το τι γίνεται σπίτι σας.

H εν λόγω εφαρμογή διαθέτει επικοινωνία μέσω και των 2 συσκευών, ειδοποίηση για ανίχνευση κίνησης, ανίχνευση ανθρώπου στο δωμάτιο αλλά και ήχο συναγερμού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο site της εφαρμογής ή στο κατάστημα από όπου μπορείτε να την κατεβάσετε.

Να σημειωθεί πως η λύση της χρησιμοποίησης παλιού κινητού τηλεφώνου ως κάμερα ασφαλείας ενδείκνυται ως μία απλή πρόσκαιρη λύση σε περίπτωση που δεν έχουμε ειδική κάμερα που προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες.

Μεγάλη προσοχή: Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιούμε αυτή την υπηρεσία ως μία μόνιμη λύση καθώς η μόνιμη σύνδεση του κινητού «κάμερα» στη πρίζα μπορεί να υπερθερμάνει τη μπαταρία του κινητού μας.

Στα καταστήματα της Android και της Apple υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες αντίστοιχες εφαρμογές με δωρεάν εγκατάσταση.

Διαβάστε επίσης: 

Σούπερ Κική: Αισθησιακές φωτογραφίες (stories) που καίνε καρδιές

Survivor: Αυτό το τραγούδι θα πει ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ στον τελικό!

Πρωτομαγιά 2022: Μεταφέρεται και φτιάχνει νέο τριήμερο! Πότε θα πέσει η αργία!

Masterchef trailer 29/3: Δεν τρώγεται – Τι σατανάδες είναι αυτοί – 10.000 ευρώ και αποχώρηση ΒΟΜΒΑ

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις

ΣΧΟΛΙΑ