ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mastodon: Αυτός είναι ο διάδοχος του Twitter – Τι λένε οι Έλληνες χρήστες

Στη πλατφόρμα Mastodon στρέφονται οι χρήστες του Twitter μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ.
Mastodon: Αυτός είναι ο διάδοχος του Twitter – Τι λένε οι Έλληνες χρήστες

Το Mastodon βλέπουν ως το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο θα αντικαταστήσει το Twitter οι χρήστες του δεύτερου, έπειτα από την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ η οποία έχει προκαλέσει πανικό!

Πολλοί χρήστες φοβούνται για το μέλλον του Twitter με την απόκτηση του από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της SpaceX και ιδιοκτήτη της Tesla. Οι χρήστες δεν κρύβουν ότι φοβούνται πιθανό περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης και γενικότερα ένα αβέβαιο μέλλον στην πλατφόρμα.

Έτσι, χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν ήδη αναζητήσει το διάδοχο του Twitter κάτι το οποίο όπως φαίνεται έχουν βρει στο Mastodon το οποίο αποτελεί μία εναλλακτική λύση για τους γνωστούς «τουιτεράδες».

Το Mastodon έχει ήδη σημειώσει ρεκόρ επισκεψιμότητας κάτι το οποίο έριξε για ένα διάστημα την ταχύτητα στη πλατφόρμα.

«Το Mastodon.social κινείται με αργές ταχύτητες αυτήν τη στιγμή, καθώς υπάρχουν διπλάσιοι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα.» δήλωσε χτες ο Eugen Rochko, ο ιδρυτής της πλατφόρμας. «Στο μεταξύ θυμηθείτε να προσκαλέσετε τους ενδιαφερόμενους οικείους σας να εγγραφούν στο joinmastodon.org αντί για το mastodon.social. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο διακομιστή για να σας ακολουθήσουν.», σημείωσε στην ίδια ανάρτηση.

Μάλιστα η πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας το… Twitter ανακοίνωσε την άφιξη κατά χιλιάδες νέων χρηστών στους servers της.

mastodon

H πλατφόρμα αν και στην εμφάνισή της θυμίζει το Twitter στην πραγματικότητα δίνει τη δυνατότητα στου χρήστες να φτιάξουν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που προσφέρεται ως μία βάση για τη δημιουργία των δικών τους κοινωνικών δικτύων.

Θα λέγαμε πως μοιάζει πιο πολύ με τη πλατφόρμα του Discord παρά με το Twitter.

Τα νέα φυσικά έφτασαν και στους Έλληνες χρήστες του Twitter οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν την κατάσταση.

Οι περισσότεροι σχολίασαν με χιούμορ το trend του Mastodon το οποίο έχει αυτή τη στιγμή σχεδόν 4,000 tweets στην Ελλάδα. Αρκετοί σχολίασαν αρνητικά τη νέα τους εμπειρία από την πλατφόρμα θεωρώντας πως είναι δύσχρηστη ενώ υπήρξαν και λίγοι που φάνηκε ωραίο το νέο ξεκίνημα.

Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά Tweets:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις

ΣΧΟΛΙΑ