MEDIA

Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μάχη αλλά εξακολουθούν να μην τον σέβονται! (Vid)

Ο Βασίλης Λεβέντης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ και οι ευχές όλων μας είναι να τα καταφέρει και να επανέλθει! Την ίδια ώρα που ορισμένοι εξακολουθούν να μην τον σέβονται.
Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μάχη αλλά εξακολουθούν να μην τον σέβονται! (Vid)

Πάνω από το κρεβάτι όπου δίνει τη μάχη της ζωής του ο Βασίλης Λεβέντης απλώνεται ακόμα μια εικόνα διχασμού σχετικά με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους.

Καθώς επίσης, ακόμα και τώρα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής του, ο Βασίλης Λεβέντης δέχεται την ασέβεια του σαρκοφάγου κοινού! Είτε λέγεται «δημοσιογράφοι», είτε «ανώνυμοι σχολιαστές στα social media», οτιδήποτε τέλος πάντων μπορεί να παραπέμπει σε opinion maker. Κι από κάτω οι παρατηρητές είτε να θολώνουν, είτε να εξοργίζονται είτε να αποπροσανατολίζονται. Ή και τα τρία μαζί. Κάτι ακόμα χειρότερο!

Είναι εμβολιασμένος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων; Ή όχι; Αυτό μας απασχολεί αυτή τη στιγμή που ένας άνθρωπος δίνει τη μάχη του. Χωρίς να μπει κάποιος στον κόπο να σκεφτεί την οικογένειά του. Και την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος που νοσεί βαριά, γίνεται… σημαία του εμβολιαστικού κινήματος! Είναι και επώνυμος, άρα βολεύει.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Το έχω κάνει το εμβόλιο. Και μάλιστα συνειδητά και όχι υποχρεωτικά. Αυτό δε με εμποδίζει να αναγνωρίζω στον κάθε άνθρωπο το δικαίωμα της απόφασης. Ούτε και να αποδέχομαι ότι κάποιοι, λόγω υποκείμενων νοσημάτων, δε μπορούν, δεν τους συνίσταται να το κάνουν!

Αλλά είναι πραγματικά μη αποδεκτό το εξής: «Α, ο Βασίλης Λεβέντης είναι στην εντατική, δεν είχε κάνει εμβόλιο»! Πάλι καλά που δεν του λες και «καλά να πάθει» δηλαδή…

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σε δηλώσεις του ο Βασίλης Λεβέντης είχε πει το εξής (ημερομηνία 16/12/2020):

«Οπωσδήποτε όλα τα σοβαρά κόμματα και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να προτείνουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί» είχε πει ο κ.Λεβέντης. «Αυτοί που σήμερα προτείνουν να μη γίνει εμβόλιο είναι κάτι ακροδεξιοί, κάτι αρνητές, κάποιοι που μιλούν για συνωμοσίες, για Μπιλ Γκέιτς,  για Σόρος… Διάφορες τρέλες που αναγράφονται στο ίντερνετ. Κι αυτοί όμως δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν. Τι θέλουν; Να μην κάνουμε τίποτα, να πεθαίνει ο κόσμος; Λοιπόν, είναι η επιστήμη που έχει το λόγο. Είναι η ώρα της επιστήμης. Εμείς οι πολιτικοί, τουλάχιστον εμείς στην Ένωση Κεντρώων αυτό συνιστούμε, να πάνε να εμβολιαστούν όλοι. Κανονικά. Και να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς.

Και να μην ακούνε κάποιους που για να κάνουν διαφήμιση του εαυτού τους, ή γιατί θεωρούν ότι είναι ευκαιρία τώρα με κάποια φοβία που υπάρχει γύρω από το εμβόλιο, να επωφεληθούν. Ο κόσμος να ξέρει ότι επιστήμονες, καθηγητές που βγαινουν στις τηλεοράσεις δε βγαινουν ούτε για να οικονομήσουν, ούτε για να κάνουν εφέ. Έχουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία και φοβούνται τα χειρότερα.  Και ποια θα είναι τα χειρότερα; Να γενικευτεί το κακό,  να αυξηθούν τα κρούσματα, να χρειαστούν πολλές περισσότερες θέσεις στις εντατικές και να χαθεί ο έλεγχος. Αυτό, προς Θεού, προσεύχομαι στο Θεό να μη γίνει».

Και το βίντεο

Για να είμαι ειλικρινής περισσότερο σύμφωνος απ’ αυτό που υπογράμμισε ο γιατρός κ.Παπανικολάου δε θα μπορούσα να είμαι. Το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα ισχύουν για όλους. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι το βρέφος που τώρα γεννιέται! Κι αυτό έπρεπε να το σεβαστούν.

Κάμποσους μήνες μετά ο Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε μια άποψη τελείως διαφορετική. Και μάλιστα δήλωσε αηδιασμένος από τις συνεχείς παρουσίες των γιατρών στα κανάλια.

Θα μας πείτε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα ιατρικού απορρήτου αφού ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε (2 Ιουλίου 2021) ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Θα σας απαντήσουμε ότι δεν αποκλείεται να του έχει συστήσει ο γιατρός του να μην το κάνει λόγω υποκείμενου νοσήματος. Το οποίο φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει.

Οπου υποκείμενο νόσημα θεωρούμε την υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακές νόσους, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και τον καρκίνο.

Τι είχε πει;

«Εγώ έχω αφήσει ελεύθερους όλους να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Είμαστε μια ελεύθερη χώρα, δημοκρατική, να κάνουν αυτό που φρονούν καλύτερο για την οικογένειά τους και τον εαυτό τους. Δεν είναι σωστό να βγαίνουμε εμείς οι πολιτικοί και να λέμε κάντε ή μην κάνετε. Δεν είναι ωραία πράγματα διότι δείχνουν ανευθυνότητα (…). Δεν έχω κάνει το εμβόλιο και θέλω να είμαι ειλικρινής. Έχω αηδιάσει με αυτούς τους καθηγητές που βγαίνουν στα κανάλια (…). Αφού βλέπουν ότι ένα τριάντα τοις εκατό δεν το κάνει»

Και το βίντεο

Σε κάθε περίπτωση το ότι γίνεται… σημαία εμβολιασμού (χωρίς να έχει δώσει τη συγκατέθεσή του) ένας άνθρωπος που δίνει μάχη για τη ζωή του δεν το λες και τόσο θετικό… Και ειδικά όταν στη διάδοση της είδησης πρωτοστατεί το γνωστό- άγνωστο (έλα τώρα που δε ξέρεις…) κανάλι της «ενημέρωσης»! Που έχει ταυτιστεί σε απόλυτο βαθμό με την προπαγάνδα.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Γράφω για Media, Celebrities, Gossip κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games όπως το Survivor, MasterChef κι άλλα

?>